Lewis Hamilton tuohtui F1-mestarin lausunnosta – veteraanikuski hämmästelee kohua: "Olen pahoillani, jos hän kokee asian noin"

Kolminkertainen F1-mestari Jackie Stewart näkee Lewis Hamiltonin käsittäneen väärin hänen antamansa lausunnot siitä, ettei pian seitsemännen tittelinsä voittamassa olevaa Hamiltonia voi verrata entisaikojen kuskeihin.

Stewart nostatti kulmakarvoja kommentoituaan In the Fast Lane -podcastissa Hamiltonin nousua Michael Schumacherin rinnalle 91 F1-kisavoittoon. Mestarin mielestä nykyisten yli 20 kisan kausien lukemia ei voi verrata entisaikoihin. Samoin aiempia mestareita on mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen.

Samalla Stewart kuitenkin listasi mielestään kolmen kaikkien aikojen kuskien joukkoon Juan Manuel Fangion, aikalaisensa Jim Clarkin ja 1980-90-lukujen vaihteen mestarin Ayrton Sennan.

– Lewis ajaa erinomaisen hyvin eikä tee lainkaan virheitä. En vähättele häntä millään tavalla, mutta ei se sama ole, Stewart viittasi Mercedeksen ja Hamiltonin viime vuosien dominanssiin.

Hamiltonilta pyydettiin asiaan kommenttia. Tarina oli matkalla vain muuttunut ratkaisevasti, mikä näkyi vastauksessa.

– Varsinkin entiset kuskit arvostelevat minua, enkä tiedä miksi, Hamilton ihmetteli.

– Ehkä se loppuu jonain päivänä. Minä taas kunnioitan niin paljon legendoja, jopa niitä, jotka antavat jatkuvasti negatiivisia kommentteja minusta. Pidän heitä silti suuressa arvossa. Menneisyydessä kilpa-ajaminen oli niin erilaista. Laji laittoi heidät todella koville.

Stewartin ei ollut tarkoitus kritisoida Hamiltonia

Stewartin mukaan kyse ei ollut missään nimessä Hamiltonin panettelusta.

– En yrittänyt vähätellä Lewisia, koska minulla on valtava kunnioitus hänen saavutuksiaan kohtaan. Hän on aikansa paras kuljettaja, ja olen pahoillani, jos hän kokee asian noin, Stewart vastaa uutistoimisto PA:n haastattelussa.

– Mitä hyötyä siitä on minulla? Olen 81-vuotias, Stewart lisää.

– Minulta kysyttiin, onko hän kaikkien aikojen paras ja minusta se oli erittäin vaikea (kysymys).

– Lewis on sukupolvensa paras enkä halua vähätellä hänen sukupolveaan, mutta se saavutus on erilainen kuin Niki Laudan, Jim Clarkin tai Graham Hillin kohdalla, veteraanikuski jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja