F1-legendalta vahva vihjaus Lewis Hamiltonin ykköskuskin kohtelusta

Formula ykkösten nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost ylistää Telegraph-lehden haastattelussa Lewis Hamiltonia. Prost antaa myös mielenkiintoisen arvion siitä, että Hamiltonilla olisi Mercedeksellä automaattinen ykköskuljettajan status.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton voitti maailmanmestaruuden McLarenilla 2008. Seuraavan mestaruutensa hän voitti Mercedeksellä 2014. Viiden vuoden sisällä Hamilton on voittanut neljä mestaruutta.

Prostin mukaan Hamilton on kasvanut Mercedeksellä valtavasti.

– Jos tilannetta kelataan muutaman vuoden taakse, ei Hamilton tiennyt, mihin oli menossa. Mutta psykologisesti tämä näyttää hänen parhaalta jaksoltaan. En näe, että hän olisi lopettamassa lähiaikoina, Prost sanoi.

Tällä kaudella Ferrari antoi Mercedekselle tiukkaa vastusta. Hamiltonin henkinen vahvuus ratkaisi Prostin mielestä taiston.

– Ei ole kysymystäkään, etteikö Hamilton ansaitsisi mestaruuksiaan. Tämä on kenties hänen paras kautensa toistaiseksi. Vuoden alussa hänellä ei ollut helppoa, kun Ferrarilla meni hyvin ja hänellä oli vaikeita kisoja. Mutta hänen piti sijoittua toiseksi, kolmanneksi tai neljänneksi, ja hän sijoittuikin.

Prost ei ihmettelisi, jos Hamilton nousisi mestaruuksien määrässä tasoihin Michael Schumacherin kanssa. Schumacher voitti seitsemän mestaruutta ja Hamilton on nyt viisinkertainen mestari.

– Lahjakkuus hänellä on ollut aina. Mutta hän on rakentanut persoonallisuutensa tähän pisteeseen Mercedeksen kanssa. Hän voi saavuttaa enemmänkin, jos vain haluaa.

Prost painottaa, ettei menestystä kuitenkaan tule, jos intohimo katoaa.

– Jos jatkat vain ennätysten takia, on se virhe. Mielihyvä on ykköstekijä. Ennen kaikkea olet täällä mukana intohimon takia.

Mercedeksen moottoriurheilupomo Toto Wolff kutsui Valtteri Bottasta kesällä ”siipimieheksi”. Prost on vakuuttunut siitä, että Hamiltonilla olisi Mercedeksellä ykköskuljettajan status.

– Hamiltonin kaltaiselle kuljettajalle se on avainasia. Jos sanot kuljettajillesi, että jaatte ykköskuljettajan paikan, ei se tule toimimaan hyvin. Mercedeksellä, Ferrarilla ja Red Bullilla on nykyään ykköskuljettaja.

Prost itse on arvioinut aiemmin, että olisi voinut voittaa vaikka yhdeksän maailmanmestaruutta, jos olisi saanut tiimissään ykköskuljettajan kohtelua.

– Se ei ole paras filosofia, mutta välttämätön, jos haluat voittaa mestaruuden. Jos minulla olisi ollut vastaava ykkös/kakkoskuljettaja-asema, kun itse ajoin kilpaa, olisin voittanut mestaruuksia enemmänkin.


Lue myös:

    Uusimmat