Lewis Hamiltonista huimaa puhetta – Toto Wolffilta kova vihjaus pitkälle tulevaisuuteen

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kokee Mersun F1-kuski Lewis Hamiltonin olleen tänä vuonna parempi kuin koskaan, uutisoi Motorsport.com.

Pääkuvan videolla Hamiltonin tunnelmia viidennen maailmanmestaruutensa varmistumisen jälkeen.

Hamilton varmisti viime kilpailussa Meksikossa uransa viidennen maailmanmestaruuden, vaikka kautta on vielä kaksi kisaa ajamatta. Kyse on britin neljännestä Mercedeksellä kaasuttelemasta mestaruudesta – ensimmäisen tittelinsä hän nappasi McLarenilla vuonna 2008.

Mercedestä Hamilton on ohjastanut vuodesta 2013 eteenpäin, ja hänen on katsottu yleisesti olleen Mersulla parempi ja kokonaisvaltaisempi kuljettaja kuin koskaan aiemmin urallaan. Wolff kokee Hamiltonin menneen tänä vuonna entisestään eteenpäin.

– Tämä on paras Lewis Hamilton, jonka olen nähnyt viimeisten kuuden vuoden aikana. Hän on ajanut paremmin. Hän on ollut parempi auton ulkopuolella, Wolff sanaili.

– (Hän on ollut) todella, todella kokonaisvaltainen. Mutta kun yritämme saavuttaa enemmän, homma ei koskaan tule täysin valmiiksi.

Wolffin mukaan Hamiltonin suurimpia vahvuuksia tänä vuonna ovat olleet tyyneys ja hermojen hallinta.

– On ollut aikoja, jolloin automme on ollut riittävän hyvä voittamaan, ja aikoja, jolloin automme ei ole ollut riittävän hyvä voittamaan, ja hän on ollut erittäin tasainen, Wolff kehui.

Hamilton, 33, jatkoi tänä vuonna Mercedes-sopimustaan vuoden 2020 loppuun. Wolff kuitenkin vihjaa, että yhteistyö voi hyvin jatkua pidempään.

– Niin kauan kuin tarjoamme auton, joka on kilpailukykyinen ja voi voittaa mestaruuksia ja hän jatkaa ajamista siihen tapaan, jonka hän taitaa, tämä voi olla ikuinen suhde, Wolff julisti.

Hamiltonilla voi hyvin olla kiikarissa vähintään Michael Schumacherin rinnalle nouseminen. Schumacher voitti F1-urallaan ennätykselliset seitsemän maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat