Lewis Hamilton järkyttyi Mercedeksen muutoksissa: "Aivan katastrofi"

Kovaa piiskausta omilleen antanut F1-tähti Lewis Hamilton näkee Mercedeksen auton menneen vain huonompaan suuntaan parannusyrityksistä huolimatta.

Mercedes on yrittänyt saada kaikin keinoin heikkoa ajettavuuttaan hallintaansa, mutta omat korjaustyöt ja painostus FIA:n suuntaan sääntömuutosten saamiseksi ovat molemmat menneet pieleen.

FIA:n uuden linjauksen mukaan talli on Kanadan GP-viikonlopusta alkaen pakotettu nostamaan autonsa ajokorkeutta, jos se ei saa pomppimista aiheuttavaa aerodynamiikkaansa muuten kuriin.

Perjantain harjoituksissa Mercedes tuntui olevan sekä aika-ajo- että kisavauhdissa pahasti kärkeä perässä. Hamiltonin mukaan hän ja tallikaveri George Russell kokeilivat monia eri säätöjä nähdäkseen, jos jokin toimisi.

Hamilton ei juuri sanoissaan säästellyt.

– Haluan kuulla, miten hänellä oli mennyt, mutta minulle se oli aivan katastrofi. On kuin auto olisi menossa huonompaan suuntaan. Se muuttuu koko ajan surullisemmaksi, mitä enemmän työstämme sitä, Hamilton totesi.

Tunnelma alkaa Mercedes-leirissä olla Hamiltonin mukaan sellainen, ettei tämän vuoden autoon kannata enää laittaa panoksia.

– Luulen, että tämän vuoden auto on tässä, joten meidän täytyy vain ottaa opiksi ja tehdä kovaa töitä saadaksemme paremman auton ensi vuoteen, Hamilton linjasi.

Muutokset auton ajokorkeudessa ovat pakottaneet tiimin epämieluisalle tielle.

– Yksi kosketus kanttariin ja auto lähtee lentoon. Se on niin jäykkä. Tämä ei ole minulle tuttua Montrealissa. Tämä on surkein tuntuma autoon, jonka olen koskaan kokenut täällä.

– Toivon, että voimme yrittää saada yön aikana jotain muutoksia siihen, mutta tämä on vain perustavanlaatuista autollemme, Hamilton valitteli.

Lue myös:

    Uusimmat