FIA puuttuu Lewis Hamiltonille kovia kipuja aiheuttaneeseen ongelmaan – "Se on välttämätöntä"

Videolla kuvaa Azerbaidzhanin F1-kilpailusta.

Kansainvälinen moottoriurheiluliitto FIA on päättänyt puuttua F1-autojen pomppimisongelmaan.

Täksi kaudeksi muuttuneet tekniset säädökset ovat tuoneet uusia haasteita F1-talleille. Tällä kaudella ongelmaksi on muodostunut autojen pomppimisefekti, joka on aiheuttanut haasteita useille talleille.

Yksi suurimmista kärsijöistä on Mercedes, joka ei ole saanut autonsa pomppimista kuriin. Ongelma on äitynyt niin pahaksi, että pomppimisefekti on aiheuttanut Lewis Hamilton kovia selkäkipuja.

Nyt FIA on päättänyt puuttua tilanteeseen tekemällä muutoksia sääntöihinsä. FIA teki päätöksensä lääkäreiden konsultaation perusteella.

– Turvallisuuden vuoksi on välttämätöntä puuttua ja vaatia talleja tekemään välttämättömiä muutoksia vähentääkseen tai torjuakseen ongelman kokonaan, FIA:n tiedotteessa kerrotaan.

FIA on informoinut F1-talleja erilaisilla mitoilla, joilla he voivat torjua ikävän ongelman. F1-tallien on jatkossa tutkittava tarkemmin auton kannattimia ja niiden kulumaa.

FIA aikoo määrittää myös auton pystykiihtyvyyteen perustuvan mittarin, joka antaa määrällisen rajan hyväksyttävälle pystysuuntaiselle värähtelylle. FIA tutkii kuitenkin vielä kyseisen mittarin matemaattista kaavaa yhdessä F1-tallien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat