Lewis Hamilton ei innostu Formula E -sarjasta: “Ovat hitaampia kuin Formula Ford”

Formula ykkösissä kilpailevan Mercedes-tallin kuljettaja Lewis Hamilton ei innostu ajatuksesta siirtyä tulevaisuudessa kilpailemaan sähköformuloiden Formula E -sarjassa.

Kuvan videolla Lewis Hamiltonin Brasilian GP:n voitto.

Hamiltonin mielestä sähköformuloiden vertailu kuninkuusluokan autoihin ei ole mielekästä. Viisinkertainen maailmanmestari uskoo lajin omaavan silti paljon potentiaalia kehitykselle.

– F1 ja Formula E ovat tuskin koskaan vertailukelpoisia keskenään. Kenties viiden tai kymmenen vuoden kuluttua se on varsin edistyksellinen nykytilanteeseen verrattuna, mutta tällä hetkellä he ovat hitaampia kuin Formula Ford, joten F1-auton tavoittamiseen on vielä pitkä matka. En osaa sanoa, onko se edes heidän tavoitteensa, Hamilton puntaroi.

– Sarja on kuitenkin varsin vaikuttava. Olen tutustunut heidän autoihinsa sosiaalisessa mediassa, ja ne näyttävät aika siisteiltä. Siksi toivon heille kaikkea hyvää ja seuraan mielenkiinnolla sarjan kehittymistä, Hamilton jatkoi.

Mercedes aloittaa kilpailutoiminnan Formula E -sarjassa ensi vuonna. Brittikuski myöntää myös ympäristöseikkojen painavan nykyisin vaakakupissa, mutta sähköformulan ohjaimissa häntä ei tulla siitä huolimatta näkemään.

– Autojemme aiheuttamat päästöt eivät ole ilmastolle eduksi, joten siitä olen huolissani. Toisaalta bensa on kuitenkin aina virrannut suonissani, eikä se ei tule koskaan muuttumaan sähköksi. En toivo sitä ainakaan omana aikanani. Autoni tulee aina kulkemaan polttoaineella, jossa on ainakin jonkinlainen V-muotoinen moottori ja jonkinlaiset äänet, Hamilton summasi.

Lue myös:

    Uusimmat