Mainos

Levottomat Venäjän elokuvateattereihin

Aku Louhimiehen elokuva Levottomat on ostettu Venäjälle teatterilevitykseen, kertoi Suomen elokuvasäätiön kansainvälisen osaston päällikkö Kirsi Tykkyläinen Moskovassa. Elokuva sai viime vuonna Moskovan filmifestivaaleilla erittäin hyvän vastaanoton, vaikkei se palkinnoille päässytkään, Tykkyläinen kertoi.

Elokuvan tuottaja Markus Selin totesi, ettei hänen tietääkseen suomalaista elokuvaa ole mennyt Venäjällä teatterilevitykseen koskaan aikaisemmin. Neuvostoliiton aikoinakin se oli hyvin harvinaista. Venäläisen käytännön mukaan elokuva dubataan venäjäksi ja sen jälkeen alkaa matka koko valtakunnan elokuvateattereihin.

Pyhiinvaellus festivaaleilla

Moskovassa on parhaillaan menossa uudenlainen elokuvafestivaali Liki ljubvi (Rakkauden kasvot). Siinä on Suomesta mukana Heikki Kujanpään ohjaama elokuva Pieni pyhiinvaellus. Sama elokuva oli mukana jo perinteisessä suomalaisten elokuvien katselmuksessa Moskovan elokuvamuseossa tässä kuussa. Pari viikkoa kestäneessä esittelyssä näytettiin myös mm. Esa Illin Apinajuttu ja Anastasija Lapsuin sekä Markku Lehmuskallion Seitsemän laulua tundralta.

Kirsi Tykkyläinen kertoi, että suomalaisia elokuvia tuodaan joka tammikuu elokuvamuseon esityksiin ja ne ovat olleet hyvin suosittuja. Viime vuosina vastaavanlainen esittely on järjestetty myös Pietarissa marraskuussa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.