Levin bisneskuningattaren rikostuomio koveni hovioikeudessa – sakko vaihtui ehdolliseen vankeuteen

Rovaniemen hovioikeus kovensi  hotelli-ravintaloyhtiö Hullu Poro Oy:n toimitusjohtajan ja omistajan Päivikki Palosaaren rikostuomiota. Hänen mailtaan löytyi laiton kaatopaikka.

Palosaari tuomittiin hovioikeudessa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ympäristön turmelemisesta.

Lapin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Palosaaren maksamaan 50 päiväsakkoa eli hänen tuloillaan 6 700 euroa ympäristön turmelemisesta.

Hovi kuitenkin katsoi, että teosta tulee määrätä ehdollista vankeutta ja perui sakon.

Ravintolan kiinteistöpäällikön syyte ympäristön turmelemisesta kaatui aiemmin käräjillä, mutta hovissa hänen katsottiin syyllistyneen avuntoon ympäristön turmelemisessa.

Mies määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 1 170 euroa. Hovioikeuden mukaan mies oli tahallisesti auttanut Palosaarta jätteiden kuljettamisessa ja polttamisessa, sen sijaan että niistä olisi hankkiuduttu eroon lainmukaisin keinoin.

Laiton kaatopaikka

Myös Hullu Poro Oy:tä koskeva syyte ympäristön turmelemisesta oli aiemmin kaatunut käräjillä, mutta hovissa firmalle langetettiin kyseisestä rikoksesta 10 000 euron yhteisösakko.

Hovioikeuden mukaan rikosten voitiin katsoa tapahtuneen laajemmin koko yhtiön toiminnassa.

Palosaari ja kiinteistöpäällikkö tuomittiin myös yhdessä korvaamaan todistelukustannuksia noin 1 300 euroa.

Tekoaika ympäristön turmelemisessa ajoittuu vuosien 2003 ja 2015 väliselle ajalle. Palosaari on kiistänyt laittoman kaatopaikan perustamisen tilalleen. Hän perusteli toimintaa muun muassa kierrättämisellä.

Tutkitulta alueelta löytyi puhtaan moreenimaan lisäksi esimerkiksi poltettuja sähkömoottoreita, osittain palanut palkkakirjanpito, sähkökiukaan vastus, heinäpaali sekä erilaista metalli-, muovi-, ja muuta jätettä.

Lue myös:

    Uusimmat