Mainos

Levät hallinnassa purjehdusalueella

Pekingin olympiakisojen järjestäjät vahvistivat tänään, että kamppailu leviä vastaan on voitettu eivätkä leväkasvustot uhkaa olympialaisten purjehduskisoja Qingdaon edustan vesillä.

Kiinan kommunistipuolueen Qingdaon paikallisjaoksen tiedottaja Wang Haitao kertoi, että levä on kisa-alueelta kokonaan poissa.

Vielä kesäkuussa leväkasvusto peitti suuren osan vesialueesta. Paikalla olleet urheilijat eivät pystyneet harjoittelemaan levämaton takia. Puhdistustöihin osallistui kaikkiaan 1 400 venekuntaa ja 10 000 ihmistä.

-Qingdaon ulkopuolella on vielä alueita, joissa on levää, mutta ne eivät häiritse kilpailuja, Wang sanoi.

Levän liikkumista estetään puomeilla ja verkoilla. Lisäksi väki käy tarkistamassa tilanteen säännöllisesti, jotta levälautat eivät ajelehdi takaisen kilpailualueille.

Yhdysvaltalainen purjehtija John Dane kertoi, että olot ovat kohentuneet tuntuvasti. Eilen levää ei enää näkynyt.

-Se oli puhtain päivä.

-Olimme täällä kesäkuussa pari päivää, ja silloin tilanne oli tosi paha. Heinäkuun puolivälissä tilanne oli kohentunut. Sunnuntaina köliin tarttui levää vain kerran, Dane sanoi.

Qingdao sijaitsee noin 720 km:n päässä Pekingistä kaakkoon. Purjehdukset alkavat 9. elokuuta ja viimeinen finaalipäivä on 21. elokuuta. Varapäiviä on varattu kaksi.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.