Mainos

Lesbojen lehdestä kohu Venäjällä - "saasta ei saa päätyä lasten käsiin"

Venäjällä on ilmestynyt uuden, lesboille suunnatun aikakauslehden pilottinumero.

Päätoimittaja Milena Tshernjavskaja kuvaa julkaisua lifestylehdeksi, joka haluaa tavoittaa 22-32-vuotiaita hyvinkoulutettuja, työssäkäyviä naisia.

– LBGT-yhteisö joutuu olemaan tietopimennossa, Tshernjavskaja sanoo uutistoimisto Ria Novostille.

– Venäjän homot ja lesbot eivät tunne toisiaan. He eivät mielestään voi olla onnellisia, koska kaikki ympärillä parjaavat heitä.

Agens-lehti on tekijöidensä mukaan ensimmäinen laatuaan Venäjällä. Hiusvinkkien ohella pilottinumerossa on neuvoja, miten tulla ulos kaapista.

Kaikkia lehti ei miellytä.

– Tällaisen lehden voi tietysti julkaista, mutta meidän on vahdittava, ettei tätä saastaa päädy alaikäisten käsiin, kommentoi valtapuolue Yhtenäistä Venäjää edustava Vitali Milonov Ria Novostille.

Hänen mielestään olisi parempi tehdä lehteä vaikka kissoista. Sillä olisi suurempi levikkikin.

Milonov on Pietarin homovastaisen lainsäädännön puuhamies.

Tähdet vaikenevat homoudesta

Homokammo on Venäjällä arkipäivää. Tutkimuslaitos Levadan äskettäisessä kyselyssä kolmannes vastaajista piti homoseksuaalisuutta hoitoa vaativana sairautena. 16 prosenttia olisi valmis eristämään homot yhteiskunnasta.

Ei siis ihme, että moni lesbo pysyttäytyy pois julkisista tempauksista. Juuri heitä Agensin nuorista naisista koostuva tekijäkunta haluaa tavoittaa.

– Tehtävämme on näyttää nuoria naisia, jotka eivät pelkää olla avoimia mutta jotka menestyvät silti omalla alallaan, Milena Tshernjavskaja kuvaa AFP:lle.

Agensia on painettu 999 kappaletta, ja sitä myydään Moskovassa homojen suosimissa paikoissa. Lehteä löytyy myös homoille suunnatun nettisivuston kautta.

Tekijät suunnittelevat, että lehti alkaisi ilmestyä neljännesvuosittain ja sitä alettaisiin myydä lehtikioskeissa.

Seuraavaan numeroon on jo yksi aihe tiedossa: lesbon tv-juontajan haastattelu. Nimeä Tshernjavskaja ei paljasta.

Hän myöntää, että julkkishaastatteluja on vaikea saada, koska juuri kukaan tunnettu venäläinen ei halua kertoa julkisesti homoseksuaalisuudestaan.

– On lahjakkaita tähtiä, joita epäillään --. Yhteisö tietää heistä, mutta he eivät koskaan suostuisi puhumaan avoimesti asiasta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.