Mainos

Leppilampi kiekkokoulussa: Jokaisella pelaajalla on rutiineja

1:26

Kiekkokoulussa C Moren jääkiekkoasiantuntija Petteri Nokelainen ja Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyysjoukkueessa jääkiekkoa harrastava Mikko Leppilampi kävivät keskutelua pelaajien ottelua edeltävistä rutiineista.

Jutun pääkuvan videolla Mikko Leppilampi Petteri Nokelaisen kiekkokoulussa.

Leppilampi kertoi, että hänen nuoruudessaan pukukopissa pelaajilla oli erinäisiä rutiineja ennen ottelua. 

- Jengillä oli jo silloin sellaisia omia tottumuksia ja taikauskoja, jotka liittyivät esimerkiksi varusteiden päällepukemisen järjestykseen, kertoi Leppilampi.

Monta vuotta NHL:ssä pelanneen Nokelaisen mukaan pelaajien ottelurutiinit ja taikauskot eivät ainakaan vähene mentäessä maailmantason huipulle. 

- Jätkillä on kyllä kaikennäköistä pakkomiellettä siellä. Kun pelaaja valmistautuu peliin, he luovat itselleen sellaisen protokollan kerätä  energiaa siihen matsiin, Nokelainen kertoi. 

- Wojtek Wolski, hän sulki silmänsä ja kuvitteli tavallaan niitä harhautuksia läpi, lisäsi Nokelainen entisestä joukkuetoveristaan. 

Leppilammella löytyi hauska esimerkki legendaarisesta Leijonat-hyökkääjästä Niklas Hagmanista, jolla on Leppilammen mukaan edelleen samat juniorivuosien rutiinit käytössä. Niistä on Nokelaisen mukaan hankala päästä eroon. 

- Eihän niistä pääse eroon. Ainut ongelma siinä on, että jos ne menee liian pitkälle, niistä saattaa tulla rasitteita pelaajalle, Nokelainen kertoi.

Leppilampi kiekkokoulussa: Kaukalon sota-alue

2:10
 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja