Leppilampi kiekkokoulussa: Jokaisella pelaajalla on rutiineja

Kiekkokoulussa C Moren jääkiekkoasiantuntija Petteri Nokelainen ja Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyysjoukkueessa jääkiekkoa harrastava Mikko Leppilampi kävivät keskutelua pelaajien ottelua edeltävistä rutiineista.

Jutun pääkuvan videolla Mikko Leppilampi Petteri Nokelaisen kiekkokoulussa.

Leppilampi kertoi, että hänen nuoruudessaan pukukopissa pelaajilla oli erinäisiä rutiineja ennen ottelua. 

- Jengillä oli jo silloin sellaisia omia tottumuksia ja taikauskoja, jotka liittyivät esimerkiksi varusteiden päällepukemisen järjestykseen, kertoi Leppilampi.

Monta vuotta NHL:ssä pelanneen Nokelaisen mukaan pelaajien ottelurutiinit ja taikauskot eivät ainakaan vähene mentäessä maailmantason huipulle. 

- Jätkillä on kyllä kaikennäköistä pakkomiellettä siellä. Kun pelaaja valmistautuu peliin, he luovat itselleen sellaisen protokollan kerätä  energiaa siihen matsiin, Nokelainen kertoi. 

- Wojtek Wolski, hän sulki silmänsä ja kuvitteli tavallaan niitä harhautuksia läpi, lisäsi Nokelainen entisestä joukkuetoveristaan. 

Leppilammella löytyi hauska esimerkki legendaarisesta Leijonat-hyökkääjästä Niklas Hagmanista, jolla on Leppilammen mukaan edelleen samat juniorivuosien rutiinit käytössä. Niistä on Nokelaisen mukaan hankala päästä eroon. 

- Eihän niistä pääse eroon. Ainut ongelma siinä on, että jos ne menee liian pitkälle, niistä saattaa tulla rasitteita pelaajalle, Nokelainen kertoi.

Leppilampi kiekkokoulussa: Kaukalon sota-alue
 


Lue myös:

    Uusimmat