Vammautuneen miehen häämatkasta tuli painajainen, kun lentoyhtiö vei akun hänen skootteristaan: "Minun piti ryömiä vaimoni edellä"

Jalkansa ja kätensä menettänyt Stearn Hodge joutui viettämään hääpäivämatkan sängyssä, koska hänen skootteristaan takavarikoitiin akku. 

Stearn Hodgen hääpäivämatkasta tuli ikimuistoinen, mutta aivan vääristä syistä. Mies oli vaimonsa kanssa lähdössä juhlimaan 43-vuotishääpäiväänsä, kun lentoyhtiön ja lentokentän turvallisuuspalvelu takavarikoi akun hänen skootteristaan Calgaryn lentokentällä Kanadassa.

Akku takavarikoitiin "turvallisuussyistä"

Stearn, 68, menetti jalkansa ja kätensä jo 1980-luvulla työtapaturmassa. Hän käyttää skootteria liikkumiseen, kertoo CBC.

Stearnin skootterin akku takavarikoitiin "turvallisuussyistä". Ilman sitä hän ei kyennyt liikkumaan lomallaan.

– Se, että minun piti ryömiä vaimoni edellä lattialla, on nöyryyttävin asia, jonka voin keksiä. Se kertoo, miten todellinen vammani on... En ole sen jälkeen ollut sama ihminen, Stearn kuvailee.

"He veivät jalkani"

Stearn kertoo yrittäneensä selittää, että hänellä oli akkujen lennättämiseen tarvittavat dokumentit, mutta kukaan ei kuunnellut.  Stearn kertoo myös olleensa yhteydessä United Airlines -lentoyhtiöön ja saaneensa luvan akkujen ottamiseen lennolle. Kentällä tilanne oli toinen.

– He veivät jalkani, eivätkä vain niitä, vaan myös arvokkuuteni, Stearn  sanoo.

Hän ei voi käyttää jalkaproteesia pitkiä aikoja. Akut takavarikoineet virkamiehet ehdottivat, että Stearn voisi käyttää pyörätuolia.

– Miten yksikätinen mies käyttää pyörätuolia? Miten menen alas ramppia ja jarrutan yhdellä kädellä? Stearn ihmettelee.

"Ryömin lattialla ja se on säälittävää"

Stearnin vaimo ei sairastamansa syövän vuoksi kykene työntämään häntä pyörätuolissa.

Tapahtuneen seurauksena Stearn vietti suurimman osan kolmen viikon lomastaan sängyssä.

– Häiden vuosipäivissä pitäisi olla kyse siitä, että pari muistelee, miten rakastui, ja pitää tuon rakkauden taian elossa. Ja kaikki nämä asiat meiltä kiellettiin. Ryömin lattialla ja se on säälittävää.

Hakee nyt oikeutta

Stearn on saanut lentoyhtiötä pahoittelun "aiheutuneesta vaivasta", mutta ei ole tyytyväinen.

– "Vaivaa" on se, kun lomallasi sataa, mies kommentoi.

Stearn matkustaa vaimoineen ainakin kerran vuodessa ja kertoo, ettei ongelmia koskaan ole muualla kuin Kanadassa. Hän on kuitenkin kohdannut saman ongelman matkoillaan aiemminkin.

Mies on nyt vienyt kokemuksensa kandalaisen ihmisoikeuskomission ja liittotuomioistuimen käsiteltäväksi.

Lähteet: CBC.ca

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja