Mainos

Lentolakko välimiesoikeuteen

Ilmailualan Unionin (IAU) ja sen ammattiosastojen tänään käynnistämä lakko on pysäyttänyt Finnairin kotimaan lentoliikenteen lähes kokonaan. Työnantaja on päättänyt haastaa laittomasta lakosta IAU:n ja sen ammattiosastot välimiesoikeuteen.

Lentoliikenteeseen saatiin puoli vuotta jatkuneiden neuvottelujen jälkeen työehtosopimus aikaan viime toukokuussa. Sopimus toi työrauhan alalla kuitenkin vain noin kuukaudeksi.

IAU ja sen ammattiosastot eivät ole ilmoittaneet lakosta työnantajataholle etukäteen. Työtaistelun mahdollisesta noin kahden vuorokauden kestosta on pelkästään epävirallisia kenttähenkilökunnalta kuultuja huhutietoja, kertoo Palvelualojen toimialaliitto tiedotteessaan.

Lentoliikenteen pysähtyminen aiheuttaa lentoyhtiöille suoraan noin kahden miljoonan euron päivittäiset tulojen menetykset, Palvelualojen toimialaliitto kertoo. Kotimaisen rahti- ja matkustajaliikenteen pysähtymisen lisäksi myös ulkomainen liikenne vaikeutuu.

- Lentoliikenteessä on ennestäänkin suuria taloudellisia ongelmia. Laiton työtaistelu pahentaa hankalaa tilannetta. Henkilöstön asemaa tällainen työtaistelu ei kohenna, Palvelualojen toimialaliitto ilmoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.