Mainos

Lentokentät kiristävät turvatoimia

Lentokentät ja lentoyhtiöt ovat kiristäneet turvatoimiaan Yhdysvaltoihin matkalla olleen koneen pommi-isku-yrityksen takia. Ainakin Britannian, Ranskan, Italian, Espanjan ja Hollannin viranomaiset ovat tiukentaneet turvatarkastuksiaan ja matkatavaroita koskevia rajoituksia.

Lentoyhtiö British Airways kertoo internet-sivuillaan, että Lontoosta, Heathrowlta tai Gatwickista, Yhdysvaltoihin menevillä lennoilla sallitaan vain yksi käsimatkatavara matkustajaa kohden. Lentoyhtiö myös muistuttaa, että tiukentuneiden turvamääräysten mukaan turvatarkastuksissa on oikeus avata kaikki paketoidut esineet, kuten lahjapaketit.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on kertonut nostaneensa valmiustasoa myös Yhdysvaltain lentokentillä. Sanomalehti The New York Timesin haastattelemat lentokenttävirkailijat ja matkustajat ovat kuitenkin kertoneet etteivät tiukentuneet turvatarkastukset ole näkyneet ainakaan New Yorkin JFK:n lentokentällä.

Tämä viikonloppu on yksi vuoden vilkkaimmista ajanjaksoista lentokentillä. Muun muassa Britannian viranomaiset ovat kehottaneet matkustajia varautumaan myöhästelyihin tiukentuneiden määräysten takia.

(MTV3-Reuters)

Katso: Turvajärjestelyt kiristyvät lennoilla (Seitsemän uutiset 26.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.