Lentokentän pianisti sai tuntemattomilta mielettömän tipin: "Menin ihan tolaltani"

Lentokenttäpianisti sai 50 000 euron tipin:"Tämä on jo ylenpalttista" 1:29
Lentokenttäpianisti sai kymppitonnien arvosta tippiä.

Yhdysvaltalainen somevaikuttaja päätti kokeilla, paljonko tippiä hän voisi seuraajiensa avulla kerätä 66-vuotiaalle pianistille, joka sairaudestaan huolimatta jaksoi musisoida sydämensä kyllyydestä.

Atlantassa lentokentällä pianoa soittava Tonee Carter koki heinäkuussa elämänsä yllätyksen, kun tuntemattomat ihmiset lahjoittivat hänelle yli 60 000 dollaria tippiä. Jalosta eleestä kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Anteliaan tipin taustalla oli Toneen soittoa kentällä kuunnellut matkaaja nimeltä Carlos Whittaker. Somevaikuttaja ja motivaatiokouluttaja Carlos oli matkalla kotiin Nashvillleen. Hänellä oli välipysähdys Atlantassa Hartsfield-Jacksonin kansainvälisellä lentokentällä.

Istuskellessaan pianobaarissa hän kuunteli Toneen soittoa. Carlos vaikuttui suuresti siitä, miten pianisti soitti sydämensä kyllyydestä siitäkin huolimatta, että kaikki eivät häntä edes huomanneet.

Paljon kokenut mies ansaitsi lahjan

Carlos meni juttelemaan Toneen kanssa. Hän sai kuulla, että 66-vuotias Tonee joutuu pitkäaikaisen munuaissairauden vuoksi olemaan öisin yhdeksän tuntia dialyysissä eli keinomunuaishoidossa. Aamulla herättyään hänellä on tapana tulla soittamaan pianoa lentokentälle neljäksi tunniksi joka päivä.

Kun Carlos kuuli Toneen terveysongelmista, hänen mieleensä syntyi ajatus.

– Yhtäkkiä rupesin miettimään, mitähän tapahtuisi, jos pyytäisin Instagram-seuraajiani antamaan hänelle suurimman tipin, jonka hän on koskaan saanut, Carlos kertoo CNN:lle.

Kymppitonni alle puolessa tunnissa

Carlos valjasti nettirahankeräykseen avukseen seuraajansa, joille hän oli kuvannut videota pianistista. Carlosta seuraa Instagramissa yli 200 000 henkilöä.

Alle puolessa tunnissa Toneelle tarkoitettuun kassaan oli kertynyt 10 000 dollaria, noin 8 463 euroa. 

Pianisti ei ollut uskoa korviaan

Carlos kertoi yllätyskeräyksestä Toneelle. Ensin pianisti ei ollut uskoa korviaan. Carlos selitti, että hänen someseuraajansa olivat lahjoittaneet Toneelle rahaa kännykkäsovelluksen avulla.

Tonee oli silminnähden liikuttunut saamastaan yllätyslahjasta.

– Menin ihan tolaltani. Luulin hänen vitsailevan. En voinut uskoa sitä. Ei tällaista vain tapahdu, hän kommentoi CNN:lle.

– En tiennyt, mitä ajatella. Itselläni on tapana auttaa muita ja tehdä lahjoituksia, mutta en koskaan olisi uskonut jonkun tekevän niin minulle.

Ennen kuin Carlos riensi jatkolennolleen, hän otti ylös Toneen yhteystiedot. Hän jätti rahakeräyksen auki vuorokaudeksi, jotta nähtäisiin, paljonko rahaa lopulta kertyy kasaan.

Rahan lahjoittaminen ei tosiaan loppunut siihen. Carlos kertoi myöhemmin Instagramissa lopullisen summan olleen yli 70 000 dollaria, noin 59 240 euroa. CNN kertoi 24. heinäkuuta summan olleen 60 000 dollaria, siis noin 50 770 euroa.

Työ on intohimo

Tony on soittanut pianoa koko ikänsä. Lentokentällä hän on musisoinut seitsemän vuotta.

Soittaminen on Toneelle intohimo. Hän kertoo CNN:lle, että pianon soittaminen on maailman hauskinta työtä.

– Ihmiset rakastavat livemusiikkia. Heillä on takanaan pitkä matka, eivätkä he odota tätä. Sitten livemusiikki muuttaa kaiken. Rakastan työtäni, hän kerto CNN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat