Antelias asiakas jätti ravintolan henkilökunnalle järjettömän tipin Yhdysvalloissa: "Älkää tuhlatko kaikkea heti"

Asiakas jätti 16 000 dollarin tipin: “älkää tuhlatko kaikkea heti” 1:34
Asiakas jätti tähän ravintolaan valtavan tipin.

Ravintolan asiakas jätti erityisen anteliaan tipin ruokailun päätteeksi New Hampshiressa.

Yhdysvalloissa tippaaminen on olennainen osa ravintolakulttuuria. Normaalisti tippi on 15 prosenttia laskun lopullisesta summasta.  

Tällä kertaa erään New Hampshiressa sijaitsevan Stumble Inn Bar and Grill -ravintolan työntekijät saivat hieraista silmiään nähtyään erään enemmän kuin anteliaan asiakkaan jättämän tipin.

Asiakas oli tilannut pari chili hot dogia, lisukkeita ja drinkin. Aterian loppusumma oli ollut 37 dollaria ja 93 penniä. Tipiksi asiakas oli kuitenkin jättänyt 16 000 dollaria.

Aluksi henkilökunta ei edes tajunnut tipin määrää.

– Hän sanoi kassalla kolmesti, että älkää tuhlatko kaikkea heti yhteen paikkaan, ravintolan omistaja Mike Zarella kertoo CNN:lle.

Tippiä luultiin kirjoitusvirheeksi

Kahdeksan ravintolan työntekijää jäivät päivittelemään summaa ja soittivat sitten Zarellalle kysyäkseen neuvoja.

– Asiakas oli sanonut kassalla, että hän halusi työntekijöiden saavan sen, koska he tekevät niin kovasti töitä, Zarella kertoo.

Zarella oli aluksi luullut summan olleen virhe. Hän oli epäillyt, että asiakas oli tarkoittanut jättää ehkä 160 dollarin summan ja kaksi viimeistä nollaa olivat olleet kirjoitusvirhe. Ravintolassa vuorossa ollut ravintolapäällikkö oli vielä jututtanut asiakasta ja tämä oli todennut, että tipin määrä oli toden totta 16 000 dollaria.

Antelias tippaaja halusi pysytellä anonyymina. Hän ei ole ravintolan kanta-asiakas.

– Hän vain sanoi, että työntekijäni ansaitsevat sen, Zarella kertoo.

Henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen

Niin kuin moni muukin ravintola, on Zarellan ravintolalla ja sen työntekijöillä ollut haastavaa koronapandemian aikana. Tiimi puhaltaa kuitenkin yhteen hiileen. Zarella kertoo, että tarjoilijoilla on tapana jakaa saamansa tipit keittiön henkilökunnan kanssa. Yhdysvalloissa tarjoilijan palkka koostuu pitkälti tämän saamista tipeistä.

– Se on hyvin anteliasta heiltä, Zarella toteaa.

Zarella ei kertonut, kuinka antelias tippi lopulta jaettiin ja mihin kukin osan siitä saanut sen käyttää.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat