Meredith halusi tehdä hyvää TikTokissa – onnistui yli odotusten: "En ajatellut, että tuntemattomat netissä voisivat lahjoittaa näin paljon"

Meredithin hyväntekeväisyyshaaste TikTokissa keräsi tuhansien dollareiden edestä lahjoituksia HLBTIQ-nuorille: ”En ikinä ajatellut, että tuntemattomat netissä voisivat lahjoittaa näin paljon” 2:05
Rahankeräyshaasteita TikTokissa järjestävä Meredith organisoi ison yllätyksen eräälle tarjoilijalle ja 40 HLBTIQ-nuorelle.

Amerikkalaisnainen organisoi ison yllätyksen eräälle tarjoilijalle ja 40 HLBTIQ-nuorelle.

TikTokin trendaavat haasteet ovat yleensä joko vitsikkäitä tai jopa vaarallisia. Joskus ne voivat myös olla avuliaita ja hyvää tarkoittavia.

Venmo-haaste sopii viimeiseen kategoriaan. Venmo on Mobilepayn tyylinen mobiilisovellus, jonka avulla rahaa voi helposti siirtää ihmiseltä toiselle. Haasteessa pyritään saamaan ihmisiä lahjoittamaan mahdollisimman paljon rahaa jotain tiettyä hanketta varten.

Eräs Mainen osavaltiosta kotoisin ollut nainen sai TikTok-seuraajansa lahjoittamaan rahaa tuhansien eurojen arvosta eräälle epäkohteliasta kohtelua saaneelle tarjoilijalle. Rahamäärä oli niin suuri, että osa siitä lahjoitettiin 40 nuorelle järjestettävän kesäleirin budjettiin.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Meredith Steele onnistui keräämään rahaa muiden hyväksi. Viime jouluna hän ilahdutti useita täysin tuntemattomia ihmisiä rahalahjoituksilla.

–  Olen aina tehnyt niitä sattumanvaraisesti. Olen vain mennyt tuntemattoman ihmisen luokse ja ojentanut tälle rahaa, Meredith kertoo aiemmista kokemuksistaan hyväntekijänä.

Syrjintää kokenut tarjoilija

Puolitoista viikkoa sitten hän aloitti Venmo-haasteen.

– Olen työskennellyt ravintoloissa viimeiset 15 vuotta. Kuulin ystävältäni, että hänen kollegansa, joka on avoimesti homo, oli kahdesti päivän aikana jätetty tippaamatta

Pöytään jätetyn laskun viereen oli jätetty kirkon esite. Tippaaminen kuuluu olennaisena osana Yhdysvaltojen ravintolakulttuuriin ja monen tarjoilijan kuukausittainen palkka muodostuu pitkälti asiakkailta saaduista tipeistä.

Meredith päätti aloittaa keräyksen kaltoin kohdellun tarjoilijan piristämiseksi ja TikTok vastasi ryminällä.

– Olette ylittäneet odotukseni tuhansilla dollareilla. En ikinä ajatellut, että tuntemattomat netissä voisivat lahjoittaa näin paljon, Meredith kertoo TikTokissaan.

Keräys ehti vanheta vain alle vuorokauden. Meredith ei kerro, kuinka paljon rahaa keräys keräsi tarkalleen, mutta määrä oli hänen mukaansa mullistava.

"En voi edes käsittää..."

Meredith päätti tarjoilijan kanssa yhteistuumin, että osa keräyksen varoista lahjoitettaisiin Equality Mainelle, joka järjestää kesäisin esimerkiksi HLBTIQ-nuorille kesäleirejä. Lahjoituksen ansiosta 40 nuorelle voidaan järjestää tänä kesänä kesäleiri.

– En voi edes käsittää, kuinka mahtavaa tämä on, Meredith hehkuttaa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista ryhmistä käytetään kirjainlyhennettä HLBTIQ. Lyhennys koostuu sanoista homo, lesbo, bi, trans, inter ja queer, kertoo Seta

Yllä olevalla videolla lisää Meredithin tunnelmia!

Lähteet: CNN, TikTok ja Seta

Lue myös:

    Uusimmat