Mainos

Netin parhaat imetyskuvat: Olethan jo nähnyt nämä?

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä imetysviikkoa, jonka kunniaksi olemme koonneet yhteen sosiaalisen median suosituimpia imetyskuvia.

Lukuisat naiset ovat viime vuosina ottaneet rohkeasti kantaa julkiseen imetykseen. Sosiaalinen media on täyttynyt imetyskuvista, joilla vanhemmat haluavat ottaa kantaa heidän oikeuteensa ruokkia jälkikasvuaan julkisesti.

Nämä äidit eivät ajattele, tekevätkö he ympäröivien ihmisten olon epämukavaksi tai kiusaantuneeksi. He haluavat ainoastaan antaa lapsellensa ravintoa luonnollisella tavalla kritiikistä välittämättä.

Urheilijaäiti

Sosiaalisen median yleisö ei hurrannut ainoastaan triathlonisti Katrina Bolducin kovalle suoritukselle, vaan he taputtivat myös hänen julkaisemalleen kisakuvalle. Äiti kertoo hänen seitsemänkuukautiselle lapselleen tulleen nälkä kisan aikana, joten luonnollisesti häntä piti ruokkia. Kuvan sanoma on yksinkertaisesti se, että äidit voivat olla vahvoja, suorittaa urotekoja ja silti ruokkia vauvaansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Bolducin mukaan äitien tulisi voida elää elämäänsä ja ruokkia lastaan, eikä juosta aina pakoon kylpyhuoneeseen.

Häissä imettäjä

Parikymppinen Naomi Jael oli viettämässä ystäväpariskunnan häitä 10 kuukautta vanhan poikansa kanssa. Nainen päätti ryhtyä imettämään lastaan vieraiden edessä kesken aterioinnin, sillä nuorelle äidille ei edes tullut mieleen, että asiassa voisi olla jotain pahaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äidin yllätykseksi sosiaalisen meidan yleisö hurmaantui tästä upeasta kuvasta. Lukuisat kommentit kehuivat naisen rohkeutta käyttää rintojaan julkisesti siihen, mihin ne alun perin on tarkoitettukin.

Äiti ja palomies

Australialainen palolaitos päätti jakaa sivuillaan kuvan ahkerasta vapaapalokuntalaisesta Angelasta, jonka tytär kaipasi ruokaa äidin vietettyä yönsä työn touhussa. Kuva sai välittömästi paljon kritiikkiä, mutta eräs kommentoija kiteytti hyvin kuvan sanoman.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän ruokkii uuden polven palomiestä, joka tulevaisuudessa voi pelastaa henkemme ja kotimme. Mutta vakavasti sanoen, ne ovat vain rinnat. Me olemme kaikki nähneet niitä jossain, kommentoija Niki Jackson kertoo. 

Keskustelun avaaja

Elaine Gibson avasi omalla kuvallaan keskustelun aiheesta, josta ei kovinkaan usein puhuta avoimesti. Naisen rinnat eivät tuottaneet tuottaneet tarpeeksi maitoa kaksostensa ruokkimiseen, vaikka hän yritti kaikkensa aina vitamiineista maidon pumppaamiseen. Äiti kertoo imetyksen epäonnistumisen murtaneen hänet täysin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset eivät puhu tarpeeksi siitä, kuinka rankkaa imetys voi oikein olla. Ainoa asia, jonka voin nyt antaa lapsilleni, on rakkaus. Ja se on kaikkein tärkeintä, äiti kertoo.

Sijaisimettäjä

Kun Meg julkaisi imetyskuvan, hän osasi odottaa kritiikkiä, mutta sai sitä eri asiasta kuin hän alunperin luuli. Julkisen imettämisen sijaan nainen sai kritiikkiä siitä, että hänen rinnallaan ei ollut hänen oma lapsensa, vaan hänen siskonsa poika.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sillä aikaa kun siskoni oli töissä, yritin ruokkia poikaa pullolla, jota hän ei kuitenkaan huolinut. Näin kuitenkin, että häntä väsytti, joten otin hänet rinnalleni ja voilà, hän nukahti minuuteissa. 

Myös asiantuntijat kannustavat imettämään vastasyntyneitä enemmän.

1:56

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.