Mainos

Lentäjien työkiistasta neuvotellaan edelleen

Neuvotteluja Finnairin lentäjien työehtosopimuksesta on jatkettu koko päivä. Viikonlopun ajan tiiviisti neuvotelleet osapuolet kokoontuivat jo aamupäivällä hakemaan ratkaisua kiistaan. Suomen liikennelentäjäliiton puheenjohtajan Antti Lehdon mukaan neuvottelutulosta yritetään vakavasti saada aikaan vielä tänään.

-Vaikka neuvottelupöydässä illalla saavutettaisiinkin tulos, sen hyväksyminen vaatii päättävien elinten hyväksynnän, joka tapahtuisi huomisen puolella, Lehto arvioi.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan osapuolet ovat hakeneet toistaiseksi ratkaisua keskenään. Tapaamisia sovittelijan johdolla ei ainakaan vielä puoli kuuden aikaan illalla ollut sovittu. Kiistaa on selvitelty Saloniuksen avulla, vaikka kyse ei ole varsinaisesta sovittelusta.

Keskustelujen sisällöstä osapuolet eivät ole juuri kertoneet. Lentäjiä edustavan Lehdon mukaan neuvottelupöydässä ei ole mitään tiettyä sopua jarruttavaa ongelmakohtaa, vaan kyseessä on palapeli, joka vaatii kaikkien palasten sopimista kokonaisuuteen. Myöskään työnantajapuolella ei osattu tänään arvioida neuvottelujen etenemistä.

Lentojen peruutukset jatkuvat huomenna

Lentäjien työehtokiistan vuoksi Finnair on joutunut peruuttamaan kaikkiaan satakunta lentoa. Tänään peruttujen listalla oli seitsemän kotimaan lentoa, iltalento Tukholmasta Kööpenhaminaan ja takaisin sekä lento Tukholmasta Ouluun, joka aikataulun mukaan olisi lähtenyt kello 22.20.

Huomisesta oli tänään tiedossa sen verran, että ainakin aamukuudelta Porista ja Oulusta Helsinkiin lähtevät lennot peruuntuvat. Mahdollisista muista peruutuksista ei vielä illansuussa ollut varmuutta.
(STT)
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.