Mainos

Lentäjien joukkopako Ilmavoimista jatkuu

Lentäjien joukkopako Ilmavoimista jatkuu. Lentäjäyhdistyksen mukaan Finnairin uudelle ohjaajakurssille on hakeutumassa jopa sata lentäjää.

Ilmavoimat on menettänyt vuodessa yli 70 lentäjää siviilipuolelle. Lentäjien menetykset haittaavat jo Ilmavoimien lentotoimintaa ja toisaalta niistä on aiheutunut yli 700 miljoonan markan tappiot.

Ammattitaitoisista lentäjistä on Suomessa huutava pula. Kaupalliset lentoyhtiöt etsivät suurennuslasilla lentäjiä ja kohteena on usein ilmavoimat. Lentäjäyhdistyksen pääsihteerin Aki Ruotslalan mukaan noin 60 Ilmavoimien lentäjää on laittanut ansiolupakirjansa kuntoon kesän aikana ja se kertoo hänen mukaansa siitä, että suunta on ulospäin.

Ilmavoimissa on kaikkiaan noin kolmesataa lentäjää. Ruotsalan mukaan jatkuvat lentäjien mentykset alkavat jo haitata lentotoimintaa.

Suurin syy siviilipuolelle siirtymiseen on raha. Vaikka lentäjien palkkoja on nostettu Ilmavoimissa, ne eivät silti ole kilpailukykyisiä kaupallisen sektorin kanssa. Pitääkseen kiinni lentäjistään, Ilmavoimat kaavailee lentäjille peräti puolen miljoonan markan sitoumussakkoa. Lentäjäyhdistys pelkää kuitenkin, että tällainen sitouttaminen kääntyy itseään vastaan, sillä se vähentää lentäjien kiinnostusta Ilmavoimia kohtaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.