Mainos

Lentäjät jättivät uuden lakonuhan

Tänään työnseisauksen aloittaneet lentäjät ovat jättäneet uuden lakkovaroituksen. Finnairin entisten tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjäyhdistykset uhkaavat toistaa työnseisauksensa kahden viikon kuluttua.

Yhdistykset jättivät varoituksen kolmen päivän työnseisauksesta 18.-20. maaliskuuta. Siihen osallistuisi tämän viikon tavoin 58 lentäjää, ja seisaus koskisi Finnairin potkurikoneita. Piirisovittelija Esa Lonka kertoi iltapäivällä, että kiistaa ei sovitella maanantai-iltana. Uusista neuvotteluista ei ole sovittu Lonkan mukaan mitään. Lonka piti varsin todennäköisenä sitä, että työnseisaus jatkuu tiistaina ja keskiviikkona.

Työntekijäpuoli ilmoitti tänään vaativansa lentäjille tasaveroista kohtelua työehtojen, palkkauksen ja koulutuksen osalta muihin Finnairin lentäjiin verrattuna. Lentäjiä edustava asiamies Risto Kuisma sanoo, että lentäjät vaativat ainoastaan syrjinnän lopettamista ja samat palkkaedut kuin muilla yhtiön lentäjillä. Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjät siirtyivät Finnairin palvelukseen syksyn 1996 fuusiossa.

- Lakossa olevien lentäjien vaatimuksien toteuttaminen ei myöskään toisi heille mitään ylimääräistä palkankorotusta, Kuisma huomauttaa. Myös Kuisma pitää epätodennäköisenä sitä, että työseisaus voitaisiin vielä välttää tiistain tai keskiviikon osalta. Kuisma on nuorsuomalaisten kansanedustaja ja entinen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.