Mainos

Lemmikin kuvilla somistetut tennarit ihastuttavat - autoja ja metsän eläimiä maalataan luppoaikoina

1:58

Espoolainen Aleksi Lydman on graafikko koulutukseltaa ja taiteilija sielultaan. Taiteilija hänessä halusi värikkäät kengät, joita ei ostamalla saanut. Niinpä hän maalasi sellaiset.

– Minun käyttämässäni kengänkoossa ei ole saatavana muita yksivärisiä mustia, ruskeita ja valkoisia kenkiä. Ostin valkoiset ja maalasin ne mieleisiksi, kertoo Aleksi kenkämaalausuransa alusta.

Kenkien maalaaminen tuntui mukavalta ja niinpä Aleksi alkoi maalata niitä enemmänkin. Hän teki kokeiluja erilaisilla väreillä, ja etsi toimivinta tapaa maalata kenkiä.

– Kuvion maalausjärjestys on tärkeä. Kenkää kun on pakko pitää kädessä maalatessa, siksi työ tuhriintuu helposti, jos tekee väärässä järjestyksessä, selittää Lydman.

Noin vuosi sitten Aleksi rohkaistui esittelemään maalaamiaan kenkiä Facebookin käsityöryhmässä.

– Idea kenkien maalaamisesta oli uusi siinä ryhmässä ja ihmiset pitivät kovasti kengistäni, kertoo Lydman.

Aleksin erikoisuus on maalata lemmikkien kuvia omistajiensa kenkiin. Lukuisat ovat ne koirat ja kissat, jotka Lydman on tennareihin ikuistanut.

– Kuvittelin, että saisin maalata kultaisia noutajia, mutta olenkin maalannut melko monta ranskanbulldoggia, kertoo Lydman.

Eikä tilaustyöt jää vain koiriin ja kissoihin.
– Olen maalannut myös siilejä, lehmiä ja papukaijoja tennareihin, kertoo Lydman.

Kenkien lisäksi Lydman maalaa myös muita kaarevia pintoja kuten lampunvarjostimia. Monissa lampunvarjostimissa toistuu Aleksin suosikkiaiheet eli hieman lapselliseen tyyliin maalatut metsän eläimet. Useissa töissä eläimillä näyttää olevan juhlat menossa.

– Juhlakuviin on helppo keksiä yksityiskohtia kuten lahjoja, leivoksia ja koristeita.

Aleksi Lydmanin taidot ovat kiinnittäneet huomiota kädentaitopiireissä ja hänet kutsuttiin Lahteen Kätevä&Tekevä-messuille. Messuja varten Aleksi Lydman maalasi kenkiin ruusuja, leikkiviä lapsia, metsän eläimiä ja kukkasia. Harrastus uhkaakin paisua työksi. Yrityksen perustamista on jo tutkailtu.

Aleksi Lydman on yrityksen ja erehdyksen kautta sujuvoittanut työprosessiaan.

– Nyt kun sähläämiseen ei enää mene aikaa, maalaan yhden kenkäparin noin neljässä tunnissa, sanoo Lydman. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.