Mainos

Lellu-koiranpentu varastettiin Loviisassa – karkasi sen jälkeen vieraalta mieheltä Helsingissä ja pelasti perheen joulun

Essi Parviaisen sunnuntai-ilta sai järkyttävän päätöksen, kun hän huomasi tyttärensä tanssinäytöksen jälkeen perheen koiranpennun varastetun autosta. Mittava some-etsintäkuulutus auttoi pennun palauttamisessa omistajilleen.

Essi Parviaisen perheen hittilahja saapui melkein kuukausi etuajassa, kun malamuuttipentu Lellu muutti perheen kotiin joulukuun alussa. Parviainen oli jo pitkään suunnitellut koiran hankintaa ja sopivasti luovutusikäisen Lellun saapumiselle luotiin suloinen tarina.

– Ensimmäinen joulukuuta perheemme viisivuotias tyttö heräsi aamulla ja totesi pimeässä, että mikäs täällä tuhisee. Pyysin häntä laittamaan valot päälle ja valoisassa huoneessa tyttöä tervehti koiranpentu, Parviainen muistelee perheen iloista päivää.

Parviainen kertoi tyttärelleen, että joulupukki oli käynyt tuomassa pennun perheelle lahjaksi etuajassa.

– Tyttö, hänen kymmenen kuukautta nuorempi pikkuveljensä ja Lellu ovat olleet alusta asti erottamattomat.

Viime viikon sunnuntaina pyhtääläisen perheen joulumieli kuitenkin järkkyi pahasti. Parviainen oli lähtenyt katsomaan tyttärensä tanssiesitystä Loviisaan. Esityksestä palattuaan hän huomasi, että koiraa ei löytynytkään autosta.

– Pimeässä en ensin huomannut takaikkunan rikkoutuneen. Järkyttävä yllätys paljastui, kun tyttö huuteli Lellua, mutta tätä ei näkynytkään autossa. Tyttö itki ja kysyi, veikö joulupukki Lellun takaisin.

Paikalle saapunut poliisipartio totesi tavaraa varastetun myös muista alueella parkissa olleista autoista.

– Tyttö onneksi rauhoittui poliisien saavuttua paikalle. Hän päätti, että poliisit löytävät rosvot ja Lellu tulee takaisin kotiin.

Tapahtunut tuntui niin uskomattomalta, että Parviainen kävi vielä illalla kotona tutkimassa koko auton kertaalleen.

– Voi kuulostaa hassulta, mutta minun oli pakko vielä tarkistaa, olisiko pieni koiranpentu voinut olla jossain autossa piilossa. Vaan ei se ollut.

Etsintäkuulutus somessa tuotti tulosta

Poliisien kohtaamisen jälkeen Parviainen jäi miettimään, mitä koiran palauttamiseksi voitaisiin tehdä. Hän päätyi tekemään Facebook-profiilin etsintöjä varten ja jättämään ilmoituksen varastetusta koirasta.

– En muuten ole sosiaalisessa mediassa, joten olin todella yllättynyt vastaanotosta. Yhtäkkiä sain erittäin paljon yhteydenottopyyntöjä ja puheluja täysin tuntemattomilta ihmisiltä. Vaikka maailmassa olisikin muutama rosvo, niin somessa heidän peräänsä hyökkäsi satapäinen joukko meidän avuksemme. Olin erittäin kiitollinen.

Parviaisen mukaan pennun varastaneista miehistä saatiin sosiaalisen median avustuksella myös tuntomerkkejä poliisille. Ja lopulta sosiaalinen media auttoi palauttamaan Lellun takaisin kotiin.

– Vuosaaressa asuva äiti ja tytär olivat törmänneet Lelluun iltalenkillään. He kertoivat minulle nähneensä pennun karkaavan vieraalta mieheltä ja miehen lähteneen pois paikalta heidän huudoistaan huolimatta. Äidin ja tyttären luokse jäänyt Lellu oli kai vaistonnut, että tässä on hyviä ihmisiä.

Perhe oli sosiaalisen median kautta löytänyt ilmoituksen kadonneesta malamuuttipennusta ja päättänyt soittaa Parviaiselle.

– Puhelun saatuani kerroin heille, että lähden heti hakemaan Lellun takaisin. Olin valvonut koko yön ja pyöritellyt mielessäni kauhukuvia siitä, mitä koiralle olisi voinut sattua. Puhelun saatuani helpotus oli suuri.

Parviainen jätti pennun löytymisestä viestiä myös poliisille.

Lellun paluu pelasti joulun, pukki on taas tervetullut käymään

Parviaiselle Loviisa on aina tuntunut rauhalliselta paikalta. Siksi sunnuntai-iltana tapahtunut koiravarkaus todella yllätti.

– Tuntuu ihan hullulta edes ajatella, että joku saattaisi varastaa koiran autosta sunnuntai-iltana niin rauhallisesta paikasta, kirkon ja koulun välistä.

Takaisin kotiin saatu Lellu-koira on perheen mielestä joulun paras lahja.

– Tyttö kertoi, että ei toivo joululahjaksi mitään muuta kuin että Lellu saataisiin takaisin kotiin. Nyt kun Lellu on taas täällä, hänellä ei ole mitään hätää. Tyttäreni oli vähän vihainen joulupukille, kun tämä ei ollut vahtinut Lellua rosvoilta, vaikka oli aikaisemmin sen meille tuonut etuajassa. Nyt hän on tyytyväinen ja vihanpito pukille on loppunut. Hän on taas tervetullut käymään aattona.

Myös Lellu on ollut silminnähden onnellinen kotiinpaluustaan.

– Heti meidät nähtyämme Lellu meni sekaisin onnesta, nuoli kasvoja ja työnsi päätä kainaloon. Se myös meni kiltisti jälleen autoon omalle paikalleen, eikä vaikuttanut tapauksesta järkyttyneeltä. Kotonakin sen piti käydä joka nurkka nuuskimassa ja kääntämässä, niin innoissaan se oli.

Pennun löytymisestä kertoi ensimmäisenä IS.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.