Turussa varastetun Jeti-kissan omistajat herkistyivät rakkaan lemmikin löytymisestä: "Kyyneleet valuivat poskipäille"

Turussa varastetun Jetin omistajaperheen isä herkistyi kissansa löytymisestä: "Kyyneleet valuivat" 1:17
Jeti voi nyt hyvin – katso hellyyttävä video kissasta uudessa kodista.

Turussa häikäilemättömästi kahdeksanvuotiaalta lapselta viety Jeti-kissa on päässyt turvallisesti kotiin. Perheenisä kertoo MTV Uutisille, kuinka suru on vihdoin vaihtunut iloon. 

Perheenisä kertoo olleensa töissä, jolloin ilouutinen kantautui hänen korviinsa eikä ollut uskoa asiaa todeksi.

Kyllä siinä kyyneleet valuivat poskipäille ja istahdin alas. Tein työpäiväni loppuun ja lähdin ajamaan tuhatta ja sataa kissan luokse, perheenisä iloitsi.

Jutun alussa olevalta videolta näät, kuinka Jeti-kissa on kotiutunut.

Myös kotimatka oli mieluinen, sekä kissalle että omistajille itselleen. Perhe muutti vastikään uuteen kotiin, jonne myös Jeti pääsi onnellisesti ensimmäistä kertaa.

Fiilistelimme yhdessä kissan kanssa autossa. Hän piti pentumaista ääntä ja meni pitkälleen. Selkeästi hän tajusi, että kotiin olemme menossa. Perille päästyämme esittelimme uudet paikat ja pesimme hänet. Sanoin lapsillemme, että annetaan kissan rauhassa sopeutua uuteen ympäristöön. Illalla kisu tuli syliini, eikä suostunut lähteä siitä moneen tuntiin, perheenisä jatkaa.

Hän haluaa esiintyä jutussa nimettömänä.

Varas katosi nopeasti tapahtumapaikalta

Kissa oli ehtinyt olla kadoksissa jo yli kuukauden. Lemmikki vietiin aivan perheen asuinpaikan läheltä Turun Aurajokirannassa.

Tapahtumapaikka oli noin 10-15 metriä kotipihastamme. Meille ei tullut mieleenkään, että joku voisi viedä kissan lapselta. Pääsimme välittömästi paikalle, mutta nainen oli ehtinyt pois näköpiiristä suojaisaan maastoon. Todistettavasti kissa oli päässyt häneltä karkuun, perheenisä lisää.

Omistajilla oli aavistus, ettei kissa ollut lähtenyt heidän kodistaan kovinkaan kauaksi. Aluksi perheen vanhemmat vuorottelivat valvomalla talon ikkunassa, jos kissa löytäisi takaisin kotiin. Aavistus osui oikeaan, sillä heidän naapurinsa oli nähnyt kissan pihassaan. Naapuri soitti perheelle, mutta kissa oli ehtinyt lähteä karkuun ennen kuin omistajat saapuivat paikalle.

Vapaaehtoinen kissatiimi riensi apuun

Perheenisä oli saanut uudelta työpaikaltaan lomaa vaikean tilanteen keskellä. Usko kissan kissan löytymiseen ei hiipunut. Astui esiin vapaaehtoinen tiimi, joka alkoi etsimään kissaa. Lopulta se tuotti tulosta ja Jeti löytyi naapuritalon liepeiltä.

Etsimme Jetiä muuton, remontin ja lasten koulujen vaihdon keskellä joka päivä kymmenestä aamukuuteen. Teimme kaikkemme, kunnes väsymys ja arjen pakottavat asiat tulivat tielle. Onneksi “kisutiimi” tarjoutui auttamaan. He mahdollistivat etsinnän jatkumisen ja loukuttamisen.

"Harvoin näkee tällaista rakkautta ihmisiä ja eläimiä kohtaan"

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä varkautena. Perheenisä toivoo syyllisen löytyvän vaikka tiedostaa sen olevan hankalaa.

Poliisi on tutkinut valvontakameranauhoja, mutta tuolla alueella liikkuu niin paljon ihmisiä että syyllinen on varmasti vaikea löytyää. Toivon, että mahdollisia vinkkejä ilmoitetaan poliisille. Se olisi tärkeää monille alueella asuville.

Lopuksi perhe haluaa jakaa kiitosta kaikille, jotka olivat mukana kissan etsinnöissä.

Haluan nostaa esille Tesyn yhteystyöhalukkuuden, Turun kaupungin, kissan etsintätiimin ja eläinhoitolan. Harvoin näkee tällaista rakkautta ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Olimme kovin murtuneita ja kissan kohtalo pelotti. Jaksoimme eteenpäin sen tähden, että meitä autetaan.

Lue myös:

    Uusimmat