Mainos

Rasmus näki somessa ilmoituksen harhailevasta kissanpennusta: Seurasi pitkä metsästys pimeässä yössä ja hellyttävä loppu: "Ei maukunut yhtään"

0:58
Kissa- ja koiravideo samassa paketissa

Helsinkiläinen Rasmus Martikainen näki Facebookin Kallio-ryhmässä ilmoituksen hädissään juoksentelevasta karanneesta kissanpennusta. Kissa oli nähty kerrostalon sisäpihalla, eikä se antanut ottaa kiinni. Kello oli jo yli kymmenen illalla, mutta Rasmus päätti silti lähteä saman tien etsimään pientä pentua.

– Itseltäni löytyy kotoa 2-vuotias kissa ja nyt kun ulkona on jo kylmä, tuli sellainen olo, että pieni kissanpentu on yksin ulkona kylmyydessä, niin nyt on kyllä pakko lähteä etsimään sitä ja saada se kiinni lämpöiseen. Päätös lähdöstä oli helppo tehdä, se tuli melkein automaattisesti ja lähdin saman tien metsästämään pentua.

Rasmus hyppäsi ystävänsä kanssa autoon kissanruokaa mukanaan. Pieni kissanpentu löytyi sisäpihalta osoitteesta, joka ilmoituksessa oli kerrottu. Etsijät näkivät vilauksen pennusta jäteastioiden takana, mutta se päätti lähteä karkuun.

– Jahtasimme kissanpentua ulkona ainakin 45 minuuttia ennen kuin onnistuimme saamaan sen kiinni. Poikanen juoksi edestakaisin pihalla ollen välillä piilossa autojen alla, sitten taas roskasäiliöiden alla. Pihalla oli paljon pyöriä telineissä ja kissa livahti niidenkin väliin, jolloin sitä oli mahdotonta ottaa kiinni.

– Meillä oli taskulamput puhelimista päällä, joilla tuijasimme ympäristöä ja yritimme nähdä missä kissa luikkii. Pentu kai otti jahtaamisen leikkinä ja lähti karkuun. Ehkä kissa myös hieman pelkäsi, kun se ei antanut ottaa kiinni, Rasmus kertoo MTV Uutisille.

Hätäratkaisu kierrätyslaatikosta

Rasmus oli ottanut kotoaan mukaan oman kissan ruokaa ja lopulta etsijät heittivät sitä maahan kissanpennulle ja näin he onnistuivat vihdoin saamaan kissan kiinni.

– Tosi kiltisti se oli sylissä, eikä maukunut yhtään. Teimme nopean hätäratkaisun ja otimme kierrätyslaatikosta pahvilaatikon, jonne laitoimme pennun turvaan.

Pelastajat ajoivat auton sisäpihaan saadakseen pennun nopeasti lämpimään ja ajoivat kotiin.

Oma kissa piilotteli vieraalta naaraalta

Koska kotona olohuoneessa oli Rasmuksen oma kissa, hän vei karkulaisen ensimmäisenä vessaan, sillä kissoja ei voinut pitää samassa tilassa. Rasmus kertoo kissanpennun olevan tosi kiltti ja luottavainen, mitä nyt vähän maukui oudossa paikassa.

– Saman tien, kun päästiin sisään, annoin sille rapsutuksia ja ruokaa. Pentu kävi myös pissalla oman kissani hiekkalaatikolla. Oma kissani meni saman tien sängyn alle piiloon. Se ei pitänyt siitä, että toinen tyttökissa tuli taloon.

Rasmus oli viemässä pentua Viikin löytöeläintaloon, mutta huomasi sen aukeavan vasta seuraavana aamuna kymmeneltä, joten hän laittoi sosiaaliseen mediaan useampia ilmoituksia kissanpennun löytymisestä.

– Sainkin ilmoituksen, että joku etsii karannutta kissanpentua ja niin oikea omistaja löytyi ja palautin kissanpennun hänelle. Selvisi, että tyttökissa on nimeltään Donna.

Donna oli karannut aivan löytöpaikan läheltä. Rasmus kertoo, että kissan omistaja oli mennyt kotiinsa, jolloin Donna oli huomaamatta onnistunut livahtamaan samalla ovenavauksella ulos. Omistaja oli huomannut kissan puuttumisen vasta aamulla, kun Donna ei ollut tullut herättämään isäntäänsä normaaliin tapaan. Omistaja oli etsinyt pentua ja laittanut rappukäytäviin ilmoituksia karkurista.

– Tuli kyllä haikea fiilis Donnan palauttamisesta, kun se oli tosi seurallinen ja mullakin on tosi paljon kaikkia leluja kissalle, niin se tykkäsi leikkiä niillä, Rasmus kertoo.

Omistaja kiitteli Rasmusta vuolaasti uurastuksesta ja Donnan löytämisestä. Rasmus sai myös löytöpalkkion vaivannäöstä.

Myös tuntemattommat ihmiset lähettivät Rasmukselle positiivisia viestejä siitä, kuinka hän lähti etsimään vieraan ihmisen kissaa keskellä yötä.

– Kissanpentu ulkona yksin kylmässä, niin kuka vain lähtisi sitä etsimään, Rasmus itse sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja