Mainos

Leikkuri heiluu taas Itellassa - lähes 400 ulos

Itella-konsernissa käynnistyvät yt-neuvottelut ensi viikolla. Neuvottelut koskevat sekä hallinnollisia että tuotannollisia toimintoja. Kaikkiaan neuvottelujen piirissä on noin 2200 henkilöä. Alustavan arvion mukaan noin 390 henkilön nykyinen tehtävä voi lakata.

Valtaosa vähennystarpeesta kohdistuu pääkaupunkiseudulle, mutta vaikutuksia on myös muilla paikkakunnilla. Rovaniemeltä ja Kajaanista suunnitellaan käsin tehtävän postinlajittelun siirtämistä Oulun postikeskukseen koneellisesti hoidettavaksi.

Savonlinnassa asiakaspalvelukeskuksen toiminnan arvioidaan loppuvan, sillä vanhusten ja vammaisten matkapalvelujen puhelinpalvelu on siirtymässä Itellalta kuntien itsensä hoidettavaksi. Lahden seudulla yt-neuvottelut koskevat Itella Logistiikkaa. Valtaosa Itellan näillä paikkakunnilla sijaitsevista työpaikoista säilyy neuvotteluiden jälkeenkin.

Itella-konsernin palveluksessa on Suomessa 23 500 henkilöä ja se tarjoaa työpaikkoja manner-Suomen jokaisessa kunnassa.

Jo toiset yt-neuvottelut tänä vuonna

Aiemmin tänä vuonna käydyt hallinnon yt-neuvottelut päätyivät noin 70 työpaikan vähentymiseen. Neuvottelut koskivat tuolloin tietohallintoa, hankintaa, taloushallintoa, markkinointia ja viestintää.

Nyt käynnistyvässä neuvottelukokonaisuudessa on mukana valtaosa niistä hallinto- ja tukitehtävistä, jotka eivät olleet edellisessä neuvottelussa. Yhteensä jo käydyt ja nyt alkavat neuvottelut vähentävät Itellan Suomen henkilöstöä vajaalla kahdella prosentilla.

- Itellan toiminnassa näkyy se, että asiakkaat kuten lehtitalot ja postimyyntiyritykset ovat vaikeiden haasteiden edessä. Meillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin sopeuttaa toimintaamme vastaamaan asiakkaiden kysyntään ja tarpeisiin sekä nyt että pitemmällä aikavälillä. Postipalvelut rahoitetaan täysin asiakkailta saatavilla tuloilla eli Suomessa ei käytetä verovaroja miltään osin postipalvelujen rahoittamiseen, toteaa konsernijohtaja Jukka Alho.

(MTV3)

Lue myös:

Itella aloittaa isot yt-neuvottelut:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.