Leikkipuistoon surmatun lapsen äidin turvallisuudentunne järkkyi jo aiemmin: 3-vuotiaan isä tunkeutui kotiin ja piiloutui sängyn alle

Syyttäjä Jukka Haavisto Porvoon puukotuksesta:"Erityisen raaka ja julma tekotapa" 2:49

Kolmevuotiaan tyttärensä murhasta syytetty ranskalaismies järjesti lapsensa äidille karmean yllätyksen vain pari kuukautta ennen Porvoon lyseon leikkipuistossa viime marraskuussa tapahtunutta välikohtausta. Miehen murhasyytteen käsittely jatkuu huomenna keskiviikkona.

Lapsen äiti kertoi poliisikuulusteluissa, että mies oli aiemmin syksyllä tunkeutunut hänen asuntoonsa ja piiloutunut hänen sänkynsä alle.

Naisen mukaan asia vaikutti hänen turvallisuudentunteeseensa.

Poliisi on julkistanut järkyttävää kuvamateriaalia leikkikenttäsurmaan liittyen. Video ei sovi herkille!

EI HERKILLE: Porvoon leikkikenttäsurman järkyttävät kuvat julki 0:28

Alkoi tarkistaa paikkoja miehen varalta

Tapauksen jälkeen nainen oli ottanut tavakseen tarkistaa asuntonsa miehen varalta aina, kun hän tuli kotiin. Hän kertoi myös ryhtyneensä lähettämään vanhemmilleen viestejä aina kotiin tultuaan, jotta nämä tietäisivät hänen olevan kunnossa.

Kotoa lähtiessään nainen puolestaan tarkisti aina ikkunasta, onko mies asunnon ulkopuolella.

Kuulusteluissa nainen kertoi kantaneensa huolta omasta ja tyttärensä turvallisuudesta.

Huoli oli tarttunut äidin läheisiin

Huoli oli tarttunut myös naisen läheisiin, jotka alkoivat naisen kertoman mukaan reagoida esimerkiksi siihen, jos naisesta ei kuulunut muutamaan päivään.

Huolen taustalla oli naisen ja miehen välinen huoltajuusriita, jonka tuoksinassa lapsen isä oli muun muassa vienyt tytön Karibialle ilman naisen suostumusta. Nainen haki tyttärensä sieltä pois itse.

Syyttäjän näkemyksen mukaan mies oli myös uhannut tyttärensä henkeä, mikäli hän menettäisi tämän huoltajuuden.  

Naisesta tuli lapsen yksinhuoltaja viime syksynä oikeuden päätöksellä. 

Pelot toteutuivat

Pari kuukautta sänkyepisodin jälkeen nainen vietti tyttärensä kanssa normaalia maanantaiaamua. Tytär katseli televisiota, joi lämmintä kaakaota ja vaikutti iloiselta.

Kun tuli aika lähteä päiväkotiin, ja nainen valmisteli autoa, mies tuli paikalle ja kaappasi tytön syliinsä naisen katsoessa toisaalle. 

Syntyi sanaharkka, jonka yhteydessä nainen soitti hätäkeskukseen.

Lapsen elämä päättyi leikkipuistoon

Mies ei naisen mukaan kuitenkaan kuunnellut kieltoja, vaan lähti viemään lasta kohti Porvoon lyseon leikkipuistoa. 

Leikkipuistossa miehen epäillään murhanneen 3-vuotiaan lyömällä tätä veitsellä päähän useita kertoja. Mies on itse kiistänyt syyllistyneensä murhaan, mutta myöntänyt tappaneensa lapsen. 

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. 

Lue myös:

    Uusimmat