Hän on 3-vuotiaan lapsensa puukotuksesta epäilty isä – esitteli somessa urheiluautoa ja lihaksiaan

38-vuotias mies puukotti tyttärensä hengiltä Porvoossa maanantaina. Häntä epäillään murhasta. 

Mies on kotoisin Ranskan merentakaisilta alueilta Karibialta. Sosiaalisen median profiilista saatujen tietojen mukaan mies on kotoisin Guadeloupelta, joka on saaristo Karibianmerellä.

Sittemmin mies on ilmeisesti asunut ja opiskellut Ranskassa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden papereiden mukaan hän tapasi lapsen äidin Pariisissa maaliskuussa 2008 ja muutti naisen kanssa Suomeen Porvooseen vuonna 2011.

Miehellä on surmatun lapsen lisäksi myös teini-ikäinen tytär, jonka pahoinpitelyistä vuonna 2015 hän on Suomessa saanut 30 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Mies oli kertonut oikeudelle rankaisseensa tyttöä kulttuurinsa mukaisella tavalla, mutta ymmärtäneensä nyt toimineensa väärin. Myös tyttö asuu Suomessa.

2:17

Kontrollinhaluinen mies ei sietänyt viranomaisia

Lapsen huoltajuutta koskevassa päätöksessä oikeus oli katsonut miehen halunneen päättää ja kontrolloida perheen asioita, ja toimineen omavaltaisesti. Esimerkkinä käytetään naisen auton ja avainten hallussapitoa. Sosiaalisen median kuvista päätellen mies oli hyvin mieltynyt autoihin ja hänellä olikin profiilissaan useita kuvia autosta sekä itsestään sen kanssa. Toisissa sosiaaliseen mediaan lataamissaan kuvissa mies pullistelee lihaksiaan vähissä vaatteissa.

Omavaltaisuudesta kertoo myös se, että mies oli vastoin lupaa pitänyt lasta luonaan 12 kertaa yön yli, hankkinut tälle salaa Ranskan passin ja vienyt tämän omin lupineen Karibialle kotiseudulleen. Lapsen luvaton vienti Karibialle johtui miehen mukaan siitä, että tämä oli luvannut isovanhemmilleen näiden näkevän lapsen. Hän luonnehti matkaa lomaksi. Lapsen äiti haki lapsen takaisin Suomeen kuuden viikon jälkeen.

Miehellä ja naisella oli naisen mukaan useita erimielisyyksiä niin lapsen äidinkielestä kun muistakin tätä koskevista kysymyksistä. Kun pari erosi ja nainen aloitti miehen häädön asunnosta viranomaisteitse, mies oli käyttäytynyt väkivaltaisesti tätä kohtaan. Nainen on hakenut miestä kohtaan lähestymiskieltoa.

Mies itse oli kertonut, ettei voinut sietää viranomaisten väliintuloa esimerkiksi perheen eroon ja riitoihiin liittyen. Hän on myös ilmoittanut kokevansa, että häntä uhkaillaan sosiaalitoimella ja poliisilla. Poliisi onkin aika ajoin joutunut puuttumaan miehen toimiin, esimerkiksi kun tämä haluttiin häätää perheen asunnosta eron yhteydessä.

Oikeuden mukaan miehellä oli kuitenkin lämpimät välit lapseensa. Oikeudessa hän oli kertonut haluavansa olla ”hyvä isä lapselleen”.

8:42

Veli oli huolissaan miehen toimista

Ennen oikeudenkäyntiä elokuun loppupuolella nainen oli saanut miehen veljeltä tekstiviestin, jossa varoitettiin miehen mahdollisesti tekevän jotain tyhmää. Veli kehotti naista vaihtamaan asuntonsa lukot. Naisen ymmärtämän mukaan mies oli uhannut ystävälleen tappavansa naisen, lapsen ja itsensä, jos huoltajuuspäätös olisi hänelle epämieleinen. Mies kiisti väitteet, ja sanoi useiden päivien valvomisen sekä ”räjähtämispisteessä” olon jäljiltä sanoneen ”hölmöjä” asioita, joita ei olisi pitänyt ottaa vakavasti.

Maanantaiaamuna hätäkeskus sai ilmoituksen, jonka mukaan mies oli vienyt lapsen ja tällä oli puukotusaikomuksia. Poliisipartio havaitsi miehen jollain tapaa hakkaamassa tytärtään leikkipuistossa, ja toinen partion miehistä taklasi miehen maahan kesken teon ja raudoitti tämän. Tytär kiidätettiin sairaalaan, mutta tämä menehtyi matkan aikana.

Miestä kuulustellaan tapahtumien tiimoilta tänään. 

Korjattu kirjoitusvirhe 1. väliotsikon jälkeisessä toisessa kappaleessa, isovangemmilleen -> isovanhemmilleen 15.11. klo 8.15.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.