Leijonilla yksi vaaramomentti riemukkaan Ruotsi-voiton takia – "Pidettävä loitolla"

Leijonat kohtaa MM-kisoissa voittamattoman Venäjän välierässä lauantaina. Edessä on vielä suurempi haaste kuin puolivälierässä kaatunut Ruotsi. Leijonilla ei ole missään tapauksessa varaa siihen, että tunteikas Ruotsi-voitto puhaltaisi ilmaa ulos.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Venäjä myllytti Ruotsia alkulohkon pelissä maalein 7-4. Toisessa erässä Venäjä pöllytti verkkoa kuusi kertaa. Meno oli yhtä hurjaa kuin Leijonilla Ruotsia vastaan toisessa erässä.

Venäjä on tehnyt muhkeat 40 maalia kahdeksassa pelissä, mutta joukkue on myös päästänyt koko kisoissa vähiten maaleja, vain kymmenen. Päävalmentaja Jukka Jalonen näkee, että upeasta Ruotsi-pelistä on vielä mahdollisuus parantaa selvästi.

– Tietyissä asioissa pitää varmaan skarpata. Jos pelataan kuin Ruotsia vastaan parhaimmillaan, se on ihan sama, mikä joukkue on vastassa – heillä on vaikeuksia. Se puree kyllä niin Venäjään kuin Ruotsiin, mutta meidän pitää olla pikkuisen huolellisempia kiekollisessa pelissä, koska vastassa on todella terävästi hyökkäävä joukkue ja he kyllä hyödyntävät, jos me vähänkään hölmöillään, Jalonen sanoi pelin aattona.

– Tulella leikkiminen pitää jättää pois. Sitä ei hirveästi ollut Ruotsia vastaan, mutta muutamia sellaisia 50-50-juttuja oli, mitä pitää nyt jättää tekemättä.

Venäjällä on tietysti äärimmäisen kova yksilötaito, mutta ero Ruotsiin on puolustuspäässä. Ruotsalaisia saatiin vietyä miten tahdottiin, mutta Venäjän puolustajat nimenomaan puolustavat. Tänä keväänä Venäjä on pystynyt nöyränä, eikä joiltain vuosilta tuttua sooloilua ole nähty.

– He ovat varsinkin puolustuspäässä erittäin kovia taistelijoita ja sotureita, jotka kamppailevat kovaa ja varjelevat omaa maalia ihan eri tavalla kuin Ruotsi. Heidän maalilleen on paljon vaikeampi päästä, eli joudumme tekemään isomman duunin ylipäätään, että voitetaan kamppailutilanteissa. He ovat sitoutuneita ja haluavat pelata Venäjälle. Siellä on patrioottisuutta ja he haluavat voittaa, Jalonen luettelee.

– On siellä myös sellaista, mihin voi ehkä iskeäkin.

Leijonat sai suuren riemupiikin Ruotsi-ottelun voittamisesta. Vaikka vatsat eivät ole missään nimissä täynnä. Vaara Ruotsi-pelin jälkimainingeissa piilee, miten vältetään ulospuhallus huippuonnistumisen jäljiltä?

– Se on viime kädessä jokaisen omassa mielessä. Liiallinen hyvä olo on pidettävä loitolla. Kyllä asia tietenkin otettiin esiin, että matka jatkuu – se oli hieno voitto, mutta kuitenkaan mitään ei ole vielä voitettu, Jalonen linjasi.


Lue myös:

    Uusimmat