Jukka Jalonen lataa Leijonat herkuttelemaan Ruotsin tappion pelolla – ”Jos he häviävät, sehän on ihan katastrofi”

"Ihan varmasti siellä on tappion pelkoa"– Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo Ruotsi-ottelun ennakkoasetelmista 3:30
Jukka Jalonen kertoo ajatuksistaan ennen Ruotsi-ottelua.

Leijonat ottaa kaiken irti altavastaajan asemastaan Ruotsia vastaan pelattavassa MM-puolivälierässä. 17 maailmanmestarin ja 21 NHL-pelaajan Tre Kronor joutuu matkustamaan Kosiceen, missä Suomi odottelee nälkäisenä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Ruotsi on äärettömän kova haaste Suomelle. Silti päävalmentaja Jukka Jalonen luottaa siihen, että Leijonilla on omat mahdollisuutensa.

– Ihan varmasti heillä on vähän sellaista tappion pelkoa. Jos he häviävät huomisen pelin, sehän on ihan katastrofi Ruotsissa, joukkueelle ja koko lätkää seuraavalle ruotsalaisyleisölle. Siihen paikkaan yritetään iskeä ja herkutella tilanteella, Jalonen sanoi keskiviikkona.

Ja pelkoa voi kentällä vielä lisätä.

– Sillä, että kun heillä on kiekko, niin heillä ei ole kivaa eivätkä he saa huseerata kuinka haluavat. He tykkäävät hyökätä, mutta eivät tykkää puolustaa. Sitten kun on itsellä kiekko, pitää olla rohkeita, uskaltaa pitää sitä ja haastaa ja olla fyysinen kamppailuissa. Eihän se helppoa tule olemaan, kaikkihan sen tietävät, mutta kyllä meillä saumat on iskeä henkisesti siihen, että heillä on oikeasti tiukka paikka. He matkustelevat tuolta ja varmasti on pientä pelkoa puserossa.

Ruotsin mediassa rummutetaan jo Suomea suupalana, mutta joukkueelle tilanne on hankala, sillä he joutuvat keskiviikkona matkustamaan viitisen tuntia Bratislavasta Kosiceen, vain että voivat palata taas takaisin välierää varten. Ajatus ei saa harhailla yhtään.

– Jos menee liikaa edelle, ei tarvitse kyllä palata samaan paikkaan enää. Saa palata kotiin, Jalonen totesi.

– Eivät pelaajat meitä aliarvioi. Totta kai fanit ja media voivat aliarvioida, mutta eivät pelaajat sitä tee. Jos vähänkin kuvittelee, pelit loppuvat nopeasti. En usko siihen missään nimessä, Jalonen linjasi.

"Tykkäävät hyökätä, eivät puolustaa"

Ruotsi on tehnyt seitsemässä pelissä 36 maalia, mutta omissakin on kolissut 21 kertaa. Eilen Venäjä hurjasteli yhdessä erässä kuusi maalia Ruotsin verkkoon.

Ruotsin puolustajatkin ovat vahvasti hyökkäysorientoituneita, joten aukkoja varmasti jää. Niihin Suomen pitää iskeä ja olla tehokas.

– Ruotsi pelaa isolla riskillä. Eilen se ei toiminut Venäjää vastaan, huomenna katsotaan miten se toimii meitä vastaan. Molemmilla on oma tapa pelata, molemmat voittavat tai häviävät omalla tavallaan. Kumpikaan ei varmasti tee mitään muutoksia, Jalonen sanoi.

– He ehkä pelaavat vähän puolustuksen kustannuksella, tai ovat ainakin tähän asti pelanneet. Nyt on tietenkin paras yhdestä -peli, ja uskon, että he muuttavat vähän asennoitumistaan, ja ovat oikeasti tosissaan. He kuitenkin ymmärtävät, mitä voittaminen vaatii. Siellä on paljon maailmanmestareita ja muutenkin voittajia. Ei todellakaan päästä helpolla.

Ruotsin joukkueessa oli Venäjä-pelissä 15 samaa miestä kuin Suomea vastaan MM-kisoja edeltäneessä viimeisessä valmistavassa pelissä. Ruotsi voitti 2-1, mutta Jalonen on useaan otteeseen todennut, että Suomi olisi voinut sen pelin voittaa. Selkänojaa löytyy.

– Tiedämme, että kun olemme parhaimmillamme, meillä on mahdollisuudet voittaa Ruotsi. Se vaatii huippupelin, ei se muuten onnistu.

Lue myös:

    Uusimmat