Jukka Jaloselta väkevä puheenvuoro Leijonien unelmallisen MM-avauksen taustoista – ”Minä näin sen”

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei yllättynyt siitä, että Leijonat pisti Kanadan nurin MM-kisojen avauspelissä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Suomella on 18 ensikertalaista ja kansainvälisellä tasolla erittäin nimetön joukkue, mutta Jalonen tiesi, että vastaan saa tulla mikä tahansa NHL-tähtisikermä, ja Suomi pystyy kamppailemaan voitosta. Euro Hockey Tourin kolme pelien jälkeen Jalonen oli erittäin itsevarma joukkueestaan.

– No, minä näin sen viime viikolla, kun pelattiin NHL-joukkueita vastaan, että kaikki joutuvat meitä vastaan nesteeseen. Ihan sama, ketä sieltä tulee. Meidän jätkät luistelevat ihan yhtä hyvin kuin ne, ja taistelevat ihan yhtä hyvin kuin ne ja tekevät töitä. Olemme ehkä viisikkopelissä vielä vähän parempia kuin muut. Totta kai heidän yksilötaitonsa on sitten ehkä vähän parempaa kuin keskivertoisesti meillä, mutta kun painetta antaa, niin sieltä on aika vaikea mitään ihmeempää virkata, Jalonen sanoi 3-1-voiton jälkeen.

– Kyllä me tiesimme, että pystymme pelaamaan. Sitä, voittaako vai häviääkö ei ikinä tiedä, mutta odotin, että tasainen peli tulee.

"Ihan sama onko Bulgaria vai Kanada"

Suomi oli erityisen hyvä pelin alussa ja kolmannessa erässä. Jalonen myönsi, että keskimmäisen erän kiekollinen peli oli huonoa, ja siinä Kanada saikin paineen lähes koko 20-minuuttiseksi Suomen päätyyn.

Selkeä vaatimus pelaajille on antaa kova paine kiekossa olevalle vastustajalle.

(Artikkeli jatkuu videon jälkeen)


– Niin me pyrimme pelaamaan aina, on siellä vastassa Bulgaria tai Kanada. Kova paine kaikkiin pelaajiin, joilla on kiekko.

– Siellä tiedetään, mitä jäällä pitää tehdä ja miten painetta annetaan viidellä miehellä. Siellä on vaikea laadukkaasti hyökätä ja luoda hyviä maalipaikkoja, kun tilaa ei ole hirveästi, Jalonen summasi Leijonien paremmuuden Kanadaa vastaan.

Suomi sai pelin alkuun huiman hengen, kun kapteeni Marko Anttila painoi pari painavaa taklausta kanadalaisiin. Yleisö syttyi ja muutenkin energisesti peliin tullut Suomi sai lisää virtaa. Kanukeille tuntemattomien suomalaisten ”hyppiminen silmille” ei tietenkään maistunut.

– Kyllähän se antaa joukkueelle itseluottamusta ja toiset vähän ihmettelevät, että ”mitä täällä oikein tapahtuu – mehän ollaan NHL:stä ja mistäköhän nämä muut jätkät ovat?” Ei se kivalta tunnu, se on ihan sama mistä olet, kun painat 110 kiloa ja äijää tulee niskaan. Ei siellä kovin kiva ole pelata kiekon kanssa ja niinhän se nähtiin; saimme muutaman maalipaikan juuri niistä hyvistä riistoista, Jalonen sanoi.

Lauantaina Leijonat kohtaa kisaisäntä Slovakian. Vastustajaan ei ole vielä perehdytty, eikä Jalosen mukaan Slovakiaan suuresti keskitytäkään, oma peli on oleellinen asia.

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat