Leijonat kylvää pelkoa Venäjän tähtiin – ”Jos häviävät, näyttävät ihan aaseilta”

Leijonat pyrkii Venäjää vastaan tismalleen samaan kuin Ruotsia vastaan. Vastustajalla on jälleen enemmän hävittävää, kun Suomella on taistelemassa nimetön ryhmä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen puhui ennen Ruotsi-peliä ruotsalaisten tappion pelosta. Venäjä on ollut MM-kisoissa äärimmäisen vakuuttava, mutta Ruotsi-peli osoitti, että Suomi pystyy 18 ensikertalaisen ryhmällä tekemään koviakin temppuja. Jalonen uskoo, että voittamattomalla Venäjällä on samanlaista tutinaa – eiväthän he voi ”Liiga-Leijonille” hävitä. Eivät etenkään median ja fanien mielestä. Tuota pelkoa Leijonat lähtee lisäämään väsymättömällä taistelulla.

– Onhan heillä sama juttu kuin Ruotsilla, että kyllä heitäkin vähän pelottaa. Se on ihan ymmärrettävää, koska jos he meille häviävät, hehän näyttävät ihan aaseilta Venäjällä. Heillä on huipputason NHL-pelaajia ja meillä ei ole käytännössä ketään. Kyllä kaikesta tietää, että siellä on pelko persiissä, Jalonen sanoi ennen MM-välierää.

– Pyritään iskemään siihen, että mitään nautintoa heidän pelaamisensa ei ole. Siinä on etunsakin, että pelaa vähän tällaisella tuntemattomalla ryhmällä, Jalonen huomautti.

Suomi voitti Venäjän 3-1 MM-kisoihin valmistavassa ottelussa. Kyseisessä pelissä Venäjällä oli 20 kenttäpelaajasta 16 samaa miestä kuin torstain MM-puolivälierässä USA:ta vastaan – Aleksandr Ovetshkinista, Nikita Kutsherovista ja Jevgeni Malkinista lähtien. Panokset ovat tietenkin erilaiset ja molempien joukkueiden peli kehittynyt, mutta EHT-ottelukin osoittaa, että Leijonilla on kaikki mahdollisuudet voittaa tänään.

– En usko, että meidän pelimme voi heitä enää yllättää. Voitimme EHT:lla ja heillä on lähes sama joukkue. Olimme siinä parempia ja ansaitsimme voiton, Jalonen sanoi.

”Venäjä on parempi kuin Ruotsi”

Venäjä on ollut MM-turnauksessa äärimmäisen vakuuttava. Hyökkäyspeli tuottaa paljon tyylikkäitä maaleja, mutta omiinkin on kolahtanut vain kymmenen osumaa kahdeksassa ottelussa. Puolustus on siis äärimmäisen tiukka, mutta Leijonien aseet ovat samat kuin Ruotsia vastaan. Puolivälierässä Suomi myllytti kiekkoa edestakaisin vastustajan päädyssä ja oli aina itse ensimmäisenä pelivälineessä kiinni. Se on ase tänäänkin.

– Aika usein, kun on taitavat hyökkääjät, niin varsinkin hyökkäyskalusto on enemmän innostunut hyökkäämään kuin puolustamaan. Jos ei ole kiekkoa itsellä, se on vähän hankalampaa. Pyrimme vaikuttamaan siihen, ettei heillä olisi niin paljon kiekkoa ja se olisi vähän enemmän meillä ja laitojen lähellä. He joutuvat silloin kamppailemaan ja se on nähty aika monta kertaa, että he tuppaavat välillä turhautumaan, kun ollaan iholla koko ajan, eikä anneta tuumaakaan periksi, Jalonen linjaa.

– Tulee tiukka peli. Venäjä on sen verran parempi joukkue kuin Ruotsi. He ovat paljon parempia kamppailemaan, ja pakit puolustavat – eli keskittyvät siihen mikä on heidän hommansa. Raaka peli tulee, näin voi sanoa, Jalonen totesi.

Päävalmentaja lupasi sen, että jäällä nähdään joukkue, joka lyö kaiken likoon. Silloin voitto on mahdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat