Venäjä tarjoili hurjan vyöryn, Ruotsi vikisi – Leijonien puolivälierävastus selvisi

Venäjä vyöryi kuin punakone vuosikymmeniä sitten, kun se höyrysi Ruotsia vastaan karkuun toisessa erässä. Venäjä nappasi lopulta 7–4-voiton jääkiekon MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Ruotsi johti ottelua avauserän jälkeen 1–0 Gabriel Landeskogin ohjaamalla maalilla.

Sittemmin punaisella rintamalla alkoi kuitenkin tapahtua: Venäjä laittoi koneensa käyntiin ja karusellin hyökkäyksessään päälle. Punapaidat mättivät toiseen erään peräti kuusi maalia ja tarjosivat varoituksen samalla kaikille mukana oleville MM-joukkueille.

Ensin osui komean hyökkäyksen päätteeksi Artjom Anisimov, ja sen jälkeen Jevgeni Dadonov ohjasi kaatuessaan Venäjän 2–1-johtoon. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, eikä Dadonovin maila ollut liian korkealla.

Aleksandr Ovetshkin lisäsi johtoa Jevgeni Malkinin jätöstä, mutta tämäkin oli vasta alkua. Maalin mieheen takoivat saman erän aikana vielä Kirill Kaprizov, Mihail Grigorenko ja Malkin (videot alla).

Ruotsi kavensi tilannetta kolmannessa erässä William Nylanderin rannelaukauksella, mutta Dmitri Orlov laukoi Venäjälle pian 7–2-osuman. Ruotsin Oliver Ekman-Larsson rusikoi seuraavan kaapin maalin edestä ja Tre Kronorin John Klingberg maalasi vielä lopussa ylivoimalla.

Venäjän voitto sinetöi sen, että Suomi kohtaa puolivälierissä torstaina Ruotsin. Suomi oli A-lohkossa toinen, Ruotsi B-lohkossa kolmas. B-lohkon voittanut Venäjä saa vastaansa A-lohkon nelosen Yhdysvallat.