Leijonilla vaikea saada pitkät yöunet: Hallilta poissa alle 12 tuntia, välissä palaveri, pari ruokailua ja peli pyörii mielessä

Kahden peräkkäisen iltapelin päivän urakka on haastava. Uni ei meinaa pelin jälkeen tulla silmään ja kroppa käy kierroksilla, mutta levätä pitäisi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leijonien bussi lähti eilen Tanska-pelin jälkeen jäähallilta kello 23.30 kohti hotellia. Tänään bussin moottori hörähti käyntiin kello 10.40 ja suunta oli takaisin jäähallille. Välissä siis reilut 11 tuntia. Vain kourallinen pelaajia kävi jäällä, mutta kaikki ottivat hien pintaan.

Illalla Leijonat marssivat tankkaamaan ruokapöydän ääreen. Joukkue piti vielä palaverin, jossa mennyt käsiteltiin nopeasti pois päiväjärjestyksestä.

– Siinä käydään se peli läpi. Maalit oikeastaan ja muutama muu kohta on tähän mennessä katsottu. Aika nopeasti mennään, että pääsee omaan huoneeseen, Kaapo Kakko kertoo proseduurista.

Pelaajilla menee helposti yökahteen, jopa ylikin, ennen kuin saa unen silmään.

– Kyllä siihen hetki menee. Tietysti siinä miettii vielä peliä, kun pääsee hotellille, eikä ole helppoa saada nukuttua heti alkuun, Kakko myöntää.

Tänään kellot herättivät 9.30, joten uniaikaa tuli kaikesta huolimatta – pelaajasta riippuen – noin seitsemän tuntia. Sitten aamupala ja kohti hallia.

Kapteeni Marko Anttilan illoissa on toistunut sama kaava, kämppäkaveri Sakari Manninen alkaa tuhista jo nopeasti.

– Ei se nukahtaminen kovin helppoa ole. Pistetään yleensä leffa pyörimään Mannisen kanssa ja hän nukahtaa, kun on viisi minuuttia katsottu. Minä katson puolet leffasta ja sammutan sitten tv:n. Taisi siinä eilenkin mennä ainakin kahteen viime yönä, Anttila sanoo.

Ketään ei kytätä

Unen merkitys urheilijan palautumisessa on noussut lähivuosina yhä isompaan rooliin. Monet seurat antavat halukkaille mahdollisuuden osallistua unitutkimukseen, josta selviää, miten keho palautuu nukkuessa.

Palautuminen on jokaisella ihmisellä erilaista, mutta kokeneena pelaajana Anttila on saanut nuoremmilta kysymyksiä aiheesta.

– Kyllä niistä asioista puhutaan. Se on hyvin henkilökohtaista, miten nukkuu ja saa unta. Kaikennäköistä muun muassa ravinnosta puhutaan, Anttila sanoo.

Suomen maajoukkueessa ei perinteisesti pelaajia pahemmin kytätä, vaikka nuori mieli voisi mieluusti vaeltaa Netflixin tai pelikonsolin pariin. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei patista pelaajia nukkumaan.

– Emme ole antaneet erikoisempia ohjeita. Yleisellä tasolla siitä puhuttiin jossain vaiheessa, mutta asiaa ei ole mitenkään nostettu esille. Luotetaan pelaajien maalaisjärkeen, Jalonen sanoo.

– Ei voi muuta tehdä, kuin ruoka heti pelin jälkeen ja sitten pelaajat nukkumaan. Kyllä siinä on hyvä aika saada aika pitkät unet, Jalonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat