Jukka Jalonen pudotteli britti-pelistä näkemyksiä, joita ei äkkiseltään uskoisi – "Siinäpä se, kun luulee jotain"

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen tärkein tehtävä on saada joukkueen asenne tänään oikeaksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Illan vastustaja Iso-Britannia on hävinnyt Kanadalle ja Tanskalle 0-9, mutta sinnitteli Yhdysvaltoja ja Tanskaa vastaan kovalla sydämellä ja piti lukemat maltillisina. USA voitti 6-3 ja Saksa 3-1. Jalonen latasi kovan näkemyksen verrattuna eiliseen Tanska-peliin.

– Tanska loi meitä vastaan kolme maalipaikkaa tasakentällisin. Veikkaan, että nämä pystyvät luomaan enemmän, Jalonen sanoo.

– Sen verran paremmin he hyökkäävät kuin Tanska. Siinäpä se on, kun luulee jotain, ja fakta on ihan eri, Jalonen linjasi.

Tanskalla on NHL-ja KHL-tason pelaajia, joita briteillä ei todellakaan ole, joten vertausta on äkkiseltään vaikea uskoa. Jalosen silmin Iso-Britannia pelaa pohjoisamerikkalaista kiekkoa, joten Suomi voi odottaa aggressiivista ja tunteella elävää vastustajaa.

– He tekivät jenkkejä vastaan kolme maalia, ansaitsivat ne maalit ja olisi voinut tehdä muutaman enemmänkin. Kyllä he varmaan tänäänkin ”makaavat” omassa päässä, mutta he pystyvät myös hyökkäämään, siellä on tosi teräviä äijiä lähtemään vastaiskuihin ja meidän pitää olla pirun hereillä. Kyllä he pystyvät paikkoja luomaan, Tanskahan ei meitä vastaan juurikaan pystynyt, Jalonen huomauttaa.

– Kun he saavat hurmoksen ja tietynlaisen flow’n päälle, heitä on vaikea pysäyttää. Pitää yrittää tappaa se innostus heti pelin alussa. Kun meidän pelaajat näkevät muutaman klipin, niin uskon, että he heräävät ja tajuavat, mistä on kysymys.


Lue myös:

    Uusimmat