Leijonilla kävi melkoinen munkki MM-kisoissa – Jesse Puljujärvi missasi ratkaisun: "Olin unilla"

Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot" 2:53
Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot"

Leijonat onnistui selvittämään tiensä MM-kisoissa puolivälierävaiheeseen, vaikka se hävisi alkulohkossa niin Tshekille, Itävallalle, Kanadalle kuin Sveitsille. Apua tuli muilta, erityisesti Iso-Britannialta, joka kaatoi tiistaina Itävallan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Itävalta olisi voinut nousta Leijonien edelle, mikäli se olisi kaatanut Iso-Britannian. Ei kaatanut.

Britit auttoivat ja ottivat 4–2-voiton. Tämä varmisti sen, että Leijonat on A-lohkossa neljäs.

Itävallan ja Iso-Britannian ratkaisuottelu pelattiin jo paikallista aikaa kello 12. Jesse Puljujärveä ei kisakatsomossa näkynyt.

– Mää olin unilla. Meni eilisilta niin myöhään. Pitkät päikkärit, Puljujärvi kuittasi virneen kera.

Iso-Britannian voitto tiesi sitä, että Leijonilla ei ollut enää panosta illan Sveitsi-ottelussa. Itävalta kun oli jo jäänyt taakse.

– Halusimme silti pelata hyvän pelin, jotta olisimme voineet saada siitä itseluottamusta. Pienet ovat marginaalit ja samaa tulee olemaan myös torstaina. Pitää olla fiksumpi, Puljujärvi mietti.

Sveitsi kaatoi Leijonat 3–1.

– Ei tuo niin huono peli ollut meiltä. Kaveri oli vastahyökkäyksissä terävä. Nuo heidän parhaat pelaajansa ovat taitavia kavereita, Puljujärvi kuvaili.

Miten oma peli?

– En ole tyytyväinen, pitäisi saada pidempiä hyökkäyksiä. Pientä puskemista oli. Se ei näissä peleissä toimi, Puljujärvi totesi kriittisesti.

Leijonien ja Sveitsin ottelu loppui dramaattisesti, kun Suomen joukkueen kapteeni Mikael Granlund täräytti poikittaisella mailalla Sveitsin puolustajaa Andrea Glauseria kaulaan.

– En nähnyt, eikä tuolla pyöritetä uusintoja, Puljujärvi sanoi tapauksesta.

Video kyseisestä tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Suomella kävi nyt munkki, kun illan taisto ei tuottanut sille lisäpisteitä. Leijonat kohtaa torstain puolivälieräottelussa Ruotsin.

– Emme saaneet kovissa peleissä parastamme irti. Nyt mentiin jatkoon sillä, että britit voittivat. Torstaina Ostravassa kaikki peliin, että saamme Ruotsin kaadettua, Puljujärvi viittoi kohti tulevaa. 

Lue myös:

    Uusimmat