Leijonien sensaatiomaisen kultajoukkueen lyttääminen ennakkoon huvittaa edelleen tähtipuolustajaa: "Perkele – niille jutuille naureskeltiin"

12:43
Mikko Lehtonen oli Tulosruudun Viikon vieraana puhumassa uransa eri vaiheista.

Leijonat lähti viime kevään MM-kisoihin suhteellisen nimettömällä joukkueella, joka lytättiin monen tahon toimesta jo ennen kisoja. Leijonien tähtipuolustaja Mikko Lehtosen mukaan kultajoukkue suhtautui kirjoituksiin huumorilla.

Ennen viime kevään MM-kisoja Leijonien joukkueen ympärillä riitti runsaasti keskustelua. NHL-tähdet olivat yksi toisensa jälkeen kieltäytyneet kisakoneesta erinäisiin syiden vedoten, joten jalkeille saatu joukkue koostui hyvin pitkälti Euroopassa pelaavista pelaajista. Mahdollisten NHL-apujen tilanteet herättävät keskustelua myös joukkueen sisällä, mutta Lehtonen ei anna sille liikaa painoarvoa.

– Jotain spekulaatiota voi olla pelaajien kesken, että kuka tulee. Sitä ei kannata ihan hirveästi miettiä, kun niihin ei pysty itse vaikuttamaan. Jos alat miettiä sellaisia, se on suorituksestasi pois. Itse yritän poissulkea sellaiset ajatukset. Koitan antaa parhaat näytöt, ja se riittää mihin riittää, Lehtonen kuvailee.

Lopulta kisakoneeseen noussut kokematon ja nimetönkin joukkue sai osakseen rajua kritiikkiä jo ennen kisojen alkua, mutta ylsi silti upeasti sensaatiomaiseen MM-kultaan kaataen matkan varrella NHL-tähtiä vilisseet Kanadan, Ruotsin ja Venäjän.

Median ja muiden ulkopuolisten tahojen kritiikki ei missään vaiheessa vaikuttanut Leijonien yhteishenkeen eikä pelisuorituksiin. Päinvastoin. Leijonamiehistö raapi ennakkolyttäyksistä vain lisäpotkua suorituksiinsa.

– Se ehkä toi vain enemmän lisää sisua siihen. Ainakin itsellä tuli sellainen, että perkele, miten voidaan kirjoittaa tällaisia asioita, kun ei olla yhtään peliä edes MM-kisoissa pelattu.

Kriittiset puheet ja kirjoitukset otettiin vastaan huumorilla.

– Niille jutuille nauretaan aika paljon kimpassakin, jos joku on lukenut jotain. Siellä taas tiedettiin ennen peliä, miten tämäkin peli päättyy. Ei ne energiaa pois vieneet, enemmän vain sisuuntui sellaisesta, Lehtonen kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.