Mikko Rantanen tyrmäsi huhun vammoistaan, kommentoi kieltäytymisiä – "Se on jokaisen henkilökohtainen päätös"

MM-kisoihin Leijonien avuksi rientävä Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen otti kantaa keskusteluun kieltäytymisistä.

Viime vuonna Colorado oli koko NHL:n surkein joukkue, mutta Denverissä tehtiin täksi kaudeksi u-käännös. Joukkue varmisti paikkansa pudotuspeleissä runkosarjan viimeisellä kierroksella.

– Jälkeenpäin katsottuna voi sanoa, että oli hyvä kausi sekä itselle että joukkueelle. Yllätettiin oikeastaan kaikki. Ei kukaan kopin ulkopuolelta uskonut, että olisimme olleet edes lähellä playoffeja, Rantanen sanoo MTV Sportille.

– Laitettiin aika hyvälle joukkueelle aika hyvin kampoihin. Olen ylpeä joka jätkästä.

Hyvä joukkue, totta tosiaan. Colorado sai vastaansa läntisen konferenssin avauskierroksella runkosarjan ykkösen Nashville Predatorsin. Ennakkosuosikki voitti, mutta Colorado puristi kaikki mehut irti ja taisteli kaksi voittoa.

Sarjan päätyttyä pukukopista kantautui viestiä, jonka mukaan Rantanen olisi pelannut loukkaantuneena.

– Joku veti omat johtopäätöksensä. Olin koko kauden terveenä, Rantanen tyrmää huhun.

Runkosarjassa mahtitehot 29+55=84 mättänyt Rantanen otti MM-kisojen suhteen muutaman päivän miettimisaikaa kauden loputtua kuin seinään.

– Kun putoaa runkosarjassa, tietää jo etukäteen, milloin kausi loppuu. Playoffeissa se tulee niin yllättäen ja siitä jää niin tyhjä olo, että siinä tarvitsee pari päivää, Rantanen kertoo.

– Halusin jatkaa kautta. Pelaaminen on kaikkein hauskinta hommaa. Kiva liittyä Leijoniin.

"Paljon on puhuttu kieltäytymisistä"

Rantanen loisti leijonapaidassa myös viime vuonna Lauri Marjamäen valmentamassa joukkueessa. Pronssiottelun tappioon päättyneessä turnauksessa 21-vuotias hyökkääjä nakutti 4+6=10 pistettä. Odotukset eivät ole ainakaan laskeneet.

– Se oli hieno kokemus. Päästiin silläkin joukkueella altavastaajina mitalipeleihin. MM-kisoissa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, kun pudotuspeleissä se on yhdestä poikki. Kunnia päästä edustamaan.

Lukuisat kieltäytymiset ja poisjäännit ovat olleet iso puheenaihe tänä keväänä. Keskusteluun – myös syypääksi – on vedetty mukaan myös päävalmentaja Marjamäki. Nyt kuitenkin NHL-nimiä on alkanut putoilla Leijonien avuksi. Ennen Rantasta "jaa" ovat sanoneet Julius Honka, Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Mikael Granlund.

– Totta kai katsoin, että Teuvo ja Sepe liittyivät ja Mikke on myös tulossa mukaan. Se on hienoa nähdä. Paljon on puhuttu kieltäytymisistä, mutta se on jokaisen henkilökohtainen päätös, Rantanen linjaa.

Lisääkin NHL-nimiä saattaa vielä ilmestyä mukaan. Rantanen ja Granlund liittyvät Leijoniin ensi viikolla. MM-kisat käynnistyvät perjantaina 4. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat