Leijonien paine lisääntyy – Kanadan tilanne käy valtavan kimurantiksi

Yhdysvallat nousi jääkiekon MM-kisoissa B-lohkon kärjessä tasapisteisiin Suomen kanssa voitettuaan Saksan maalein 2–0. Kanadan tilanne taistelussa pudotuspelipaikoista muovautui hyvinkin kutkuttavaksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 13.-29.5.2022

Kaikki MM-kisojen lähetykset näet C Moresta, Leijonien pelit myös MTV3-kanavalta.

Parhaat palat ja kisatunnelmat suorana mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Live -kanavalla. Kaikki kisauutiset ja -videot sekä otteluohjelma MM-jääkiekon verkkosivuilla

Muista myös ladata MTV Uutisten uusittu sovellus, niin tiedät ensimmäisenä kaikki kisojen käänteet.

USA:n voittomaalin Saksaa vastaan iski Jason Robertson ylivoimalla toisen erän loppuvaiheilla (video jutun ylälaidassa). Colin Blackwell sinetöi loppulukemat tyhjiin.

Yhdysvalloilla on nyt Suomen tavoin 15 pistettä, mutta Leijonat on B-lohkon ykkösenä voitettuaan USA:n keskinäisessä ottelussa. Helpolla lohkovoitto ei ole Leijonille tulossa: Suomi kohtaa huomenna tiistaina lohkovaiheen päätösottelussaan Kanadan, kun taas USA:lla on vastassa kevyempi Italia.

B-lohkon kolmosena on Kazakstan 10 pisteellä, ja perässä yhdeksässä pisteessä perässä ovat Saksan tavoin Kanada ja Latvia. Pudotuspelitaistelu menee erittäin kiharaiseksi, kun paikkoja jatkoon on jaossa lohkon neljälle parhaalle.

Kazakstan kohtaa kello 20.15 tänä iltana alkavassa lohkovaiheen päätösottelussaan Norjan. Kolmen pisteen voitolla Kazakstan varmistaisi pudotuspelipaikkansa ja Saksan, Kanadan sekä Latvian edelle sijoittumisen.

Saksa, Kanada ja Latvia pelaavat kukin viimeisen lohkovaiheen ottelunsa huomenna tiistaina. Kanada kohtaa mainitusti Suomen, kun taas Saksa ja Latvia iskevät yhteen keskinäisessä ottelussa.

Tasapistetilanteessa ratkaisevat ensisijaisesti keskinäiset ottelut. Kanada hävisi sekä Saksalle että Latvialle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja