Leijonien paine lisääntyy – Kanadan tilanne käy valtavan kimurantiksi

Yhdysvallat nousi jääkiekon MM-kisoissa B-lohkon kärjessä tasapisteisiin Suomen kanssa voitettuaan Saksan maalein 2–0. Kanadan tilanne taistelussa pudotuspelipaikoista muovautui hyvinkin kutkuttavaksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

USA:n voittomaalin Saksaa vastaan iski Jason Robertson ylivoimalla toisen erän loppuvaiheilla (video jutun ylälaidassa). Colin Blackwell sinetöi loppulukemat tyhjiin.

Yhdysvalloilla on nyt Suomen tavoin 15 pistettä, mutta Leijonat on B-lohkon ykkösenä voitettuaan USA:n keskinäisessä ottelussa. Helpolla lohkovoitto ei ole Leijonille tulossa: Suomi kohtaa huomenna tiistaina lohkovaiheen päätösottelussaan Kanadan, kun taas USA:lla on vastassa kevyempi Italia.

B-lohkon kolmosena on Kazakstan 10 pisteellä, ja perässä yhdeksässä pisteessä perässä ovat Saksan tavoin Kanada ja Latvia. Pudotuspelitaistelu menee erittäin kiharaiseksi, kun paikkoja jatkoon on jaossa lohkon neljälle parhaalle.

Kazakstan kohtaa kello 20.15 tänä iltana alkavassa lohkovaiheen päätösottelussaan Norjan. Kolmen pisteen voitolla Kazakstan varmistaisi pudotuspelipaikkansa ja Saksan, Kanadan sekä Latvian edelle sijoittumisen.

Saksa, Kanada ja Latvia pelaavat kukin viimeisen lohkovaiheen ottelunsa huomenna tiistaina. Kanada kohtaa mainitusti Suomen, kun taas Saksa ja Latvia iskevät yhteen keskinäisessä ottelussa.

Tasapistetilanteessa ratkaisevat ensisijaisesti keskinäiset ottelut. Kanada hävisi sekä Saksalle että Latvialle. 

Lue myös:

    Uusimmat