Leijonien olympiakulta villitsi missikaunottaren – Essi Unkuri kiipesi bikineissä lumikasan päälle: "Tämä on juhlimisen arvoista!"

0:45
Katso videolta tunnelmia Leijonien pukukopista voitetun olympiakullan jälkeen.

Leijonille on tarkoitus järjestää kansanjuhla Helsingin Olympiastadionilla, mutta aikataulu käy lentoviivästyksen myötä kireäksi.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti eilen Pekingin olympiafinaalissa Venäjän 2–1. Kyseessä on Suomen jääkiekkohistorian ensimmäinen olympiakulta.

2:51

Miss Suomi Essi Unkuri katsoi aikaisin aamulla Leijonien jännittävän olympiafinaalin monien muiden suomalaisten tapaan. Unkuri julkaisi kuvan, jossa hän on kiivennyt bikineissä lumikasan päälle ja heiluttaa Suomen lippuja.

– Kyllä saa olla ylpeä suomalainen. Upea menestys Olympialaisissa huipentui tänään Suomen ensimmäiseen jääkiekon kultamitaliin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Unkuri paljastaa, mitä tapahtui olympiakullan varmistuttua.

– Hyppäsimme äidin ja iskän kanssa porealtaaseen pihalle Suomen liput hulmuten, koska tämä on juhlimisen arvoista!

– Arvostan ihmisissä suuresti päämäärätietoista, kovaa ja ahkeraa työtä. On liikuttavaa nähdä, kun unelmat käyvät toteen ja kova työ vihdoin palkitaan. Suuret onnittelut kaikille menestyneille, olemme teistä erittäin ylpeitä.

MTV Uutiset seuraa tänään, kun Leijonat palaavat Suomeen. Suomen olympiajoukkueen lento Pekingistä Helsinkiin on myöhässä yli puolitoista tuntia. Finnairin lennon piti lähteä kello 11.35 paikallista aikaa, mutta yhden jälkeen pyörät olivat vielä tiukasti kiitoradassa.

Kone pääsi lopulta lähtemään niin, että arvioitu saapumisaika on Finavian verkkosivun mukaan Suomen aikaa kello 16 eli puolitoista tuntia aikataulusta jäljessä.

Syynä viivästykseen on epäonnistunut matkatavaroiden pakkaus. Tavaroiden määrä yllätti kiinalaiset kenttätyöläiset. Väsyneen oloiset kultaleijonat käyttivät jo terminaalissa tunteja kestäneen ajan lepäämiseen ja jatkoivat lentokoneessa.

Leijonille on tarkoitus järjestää kansanjuhla Helsingin Olympiastadionilla, mutta aikataulu käy lentoviivästyksen myötä kireäksi. Matka-aika Pekingistä Helsinkiin on vajaat yhdeksän tuntia, joten siirtymä kentältä Olympiastadionille menee tiukaksi.

Jääkiekkoilijoiden kanssa samalla lennolla ovat muun muassa hiihtomitalistit Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä suomalaisia urheilujohtajia muun muassa Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ja Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja