Leijonien NHL-tähdet odottavat kuumeisesti pitkään vatvottua päätöstä – mammuttisopimuksen allekirjoittanut Miro Heiskanen: "Se on ollut mielessä"

Leijonien johto ja NHL-pelaajat odottavat tällä hetkellä kuumeisesti lopullista päätöstä sen suhteen, nähdäänkö maailman parhaat pelaajat maajoukkuenutussa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen tulevan talven Pekingin olympialaisissa.

Edellisen kerran Suomen NHL-kerma nähtiin Leijonissa syksyn 2016 World Cupissa. Dallas Starsin takalinjoilla loistava Miro Heiskanen tapaili tuolloin 17-vuotiaana ensimmäistä liigakauttaan HIFK:ssa. Nyt hän johtaisi päävalmentaja Jukka Jalosen papereissa maajoukkueen puolustusta.

– Ensi vuonna on pari aika isoa tapahtumaa, varsinkin olympialaiset. Toivottavasti me kaikki pääsemme sinne. Sitä kaikki toivovat. Se on ollut mielessä, Heiskanen kertoi MTV Urheilulle Vanajanlinnassa järjestetyssä maajoukkuepelaajien tapaamisessa.

– Paikalla on paljon tuttuja naamoja. Hieno nähdä kaikkia täällä, varsinkin kun viime kaudella ei pystynyt koronan vuoksi juuri ketään näkemään.

Toinen Heiskasen viittaamista isoista tapahtumista on ensi kevään jääkiekon MM-kotikisat Tampereella ja Helsingissä. Nekin kiinnostanevat tähtiä erityisellä tavalla, mikäli työkiireet Pohjois-Amerikassa sattuvat hellittämään ajoissa.

– Sopimuksesta on tietysti hyvät ajatukset. Olen tosi iloinen, että sain sen tehtyä ja juuri Dallasiin. Olen tykännyt olla siellä kolme vuotta. Seurassa on mahdollisuus pärjätä, joten olen tosi tyytyväinen.

Stanley Cupin finaaleissa viimeistä edeltävällä kaudella ollut Stars on paperilla laadukas joukkue, joka on vahvistanut Heiskasen ympäristöä entisestään kokeneella Ryan Suterilla ja NHL-tason luottopuolustajaksi nopeasti kypsyneellä Jani Hakanpäällä.

– Runkomme on pysynyt samana ja muutama hyvä vahvistus on saapunut. Joukkue näyttää omaankin silmään hyvältä, Heiskanen mehusteli.

Suomalaispuolustajan taitojen lisäksi hämmästystä ovat herättäneet nuoren miehen kestävyys ja suorituskyky. Heiskanen pelasi päättyneellä kaudella keskimäärin 24 minuuttia ja 58 sekuntia ottelua kohti.

– Yritän tehdä pienet asiat mahdollisimman hyvin. Pelin jälkeiset palautumiset, ruokailut ja muut perusasiat. Ne on hoidettava hyvin, ei siihen mitään taikatemppuja ole, Heiskanen muistutti.

Ensi kauden tavoitteisiin lukeutuu olympiaturnauksessa ensin pelaaminen ja sitten myös menestyminen, mutta tärkein päämäärä on säilynyt kirkkaana. 

– Meillä on täydet mahdollisuudet Stanley Cupiin. Sitä me lähdemme tavoittelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat