Leijonien MM-ehdokas myönsi, Ruotsin outo osuma hämmensi: "En ole tuollaista nähnyt – siihen se selkäranka katkesi"

Suomen osalta Ruotsin EHT-turnaus päättyi ankealla tavalla, kun sunnuntain päätöskamppailussa turnauksen isäntämaa Ruotsi oli parempi lukemin 3–0. Malmön turneessa Leijonien parhaimmistoon kuulunut Valtteri Kemiläinen myönsi hämmentyneensä Tre Kronorin erikoisesta kolmannesta osumasta.

Suomen koko turnauksen kaavan pystyi tiivistämään yhteen peliin. Ruotsi rankaisi surutta vähistä paikoistaan.

– Jos vertaa SM-liigaan, niin täällä vauhti kasvaa ja maalipaikat ovat kortilla. Ne paikat pitäisi sitten pystyä hyödyntämään. Nyt Ruotsi pääsi parin maalin etumatkalle ja sieltä on todella vaikeaa tulla enää rinnalle. Näissä peleissä pitää olla koko ajan valmiina ja hereillä – ei voi ottaa yhtään sellaista niin sanottua huilausvaihtoa. Kovaa mennään, koko ajan, Leijonien avainpuolustaja Valtteri Kemiläinen sanoi MTV Urheilulle EHT-pelien yleisestä kuvasta.

Leijonat yritti vielä viritellä kiriä käyntiin Ruotsi-ottelun kolmannessa erässä. Tuolloin valotaulu näytti lukemia 2–0, Ruotsin hyväksi.

Kaikki mureni kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa. Todella erikoinen pomppu yllätti Leijonien maalivahdin Harri Säterin ja Ruotsin etumatka kasvoi yhtäkkiä kolmen maalin mittaiseksi.

– Se oli aika erikoinen pomppumaali – en ole aiemmin tuollaista nähnyt, Kemiläinen myönsi.

– Siinä oli huonoa tuuria mukana. Se löi meidät kanveisiin. Valitettavasti meidän selkärankamme katkesi siihen. Emme pystyneet enää saamaan kunnon kiriä aikaiseksi, Kemiläinen jatkoi.

Tapparan tähtipuolustaja Kemiläinen, 29, kuuluu tällä hetkellä potentiaalisten MM-kisapelaajien joukkoon. Karjala-turnauksen vahvat näytöt jatkuivat nyt Ruotsissa.

– Karjala oli nousujohteinen turnaus. Pelasin omasta mielestäni parhaan pelini silloin viimeisessä kamppailussa Ruotsia vastaan. Täällä oli vähän sama juttu. Tuntui, että Venäjää vastaan vauhti tuli vähän silmille ja se tuotti omia ongelmia. Peli parani kuitenkin loppua kohden.

– Tuolla on paljon hyviä pelimiehiä tarjolla. Pitää vain jatkaa seurajoukkueessa näyttöjen antamista, että on jonkinlainen mahdollisuus olemassa, Kemiläinen sanoi, viitaten kevään MM-kisamatkaan.

Lue myös:

    Uusimmat