SM-liigan syyskauden onnistuja säväytti Leijonissa – nöyristeli upeaa sooloaan isänpäivän näytöksessä

7:18
Videolla juttua Leijonien sunnuntain Ruotsi-ottelusta.

Syyskaudella SM-liigassa erittäin positiivisesti esiintynyt Vili Saarijärvi päätti Helsingin Karjala-turnauksen tyylillä. Saarijärvi täräytti komean soolomaalin sunnuntain ottelussa Ruotsia vastaan.

Leijonat päätti turnauksensa 3–2-voittoon.

– Saimme parhaan pelin tuohon, mihin se oli tarkoituskin vetää. Nousimme rinnalle ja ohi, sekä pystyimme taistelemaan lopun. Ansaitsimme tuon voiton, Leijonien puolustaja Saarijärvi sanoi MTV Urheilulle.

Saarijärvi toi Leijonat tasoihin kolmannessa erässä. Osuma oli yksi turnauksen näyttävin.

– Sain kiekon siniviivalla ja näin, että minulla oli aika hyvin tilaa lähteä keskelle. En ollut ihan varma, että kaatuiko yksi Ruotsin pelaaja vai mitä tapahtui. Toinen Ruotsin hyökkääjä lähti meidän puolustajaamme Alex Lintuniemeä päin. Ajattelin, että purahdan heidän keskeltään eteenpäin.

Saarijärvi kikkaili näyttävästi kahden ruotsalaispelaajan välistä. Tämän jälkeen hän olikin loistavassa tekopaikassa.

– Sattui menemään sisään, Saarijärvi kertasi, vähätellen perään:

– Ei ehkä unelmien maali, mutta en kyllä vaihtaisi pois!

Saarijärvi nakutti Ruotsi-ottelussa tehot 1+1. Suomi sai turnaukselleen paremman lopun kahden tappion jälkeen.

– Alku oli tahmea, ja emme olleet ehkä ihan samalla sivulla ensimmäisessä pelissä. Tshekkiä vastaan olimme yhtenäisempiä ja tiiviimpiä. Viisikko oli ehjempi. Tänään pystyimme pelaamaan koko 60 minuutin ajan hyvää kiekkoa. Totta kai harmittaa ne kaksi ensimmäistä peliä, mutta viimeisestä jäi hyvä fiilis. Mukavampi näin isänpäivänä voittoon lopettaa, Saarijärvi mietti.

Lukko-puolustaja on ollut SM-liigan alkukauden suurimpia onnistujia. 23-vuotias Saarijärvi on nakuttanut 11 ottelussa tehot 4+8=12.

Karjala-turnauksesta hän sai lisää itseluottamusta. Arkea kovempi mittari antoi hänelle lupaavaa viestiä.

– Pelinopeus oli kovemmalla tasolla kuin Liigassa. Ratkaisut pitää tehdä nopeammin ja kamppailussa pitää vääntää enemmän. Ihan hyvä fiilis jäi henkilökohtaisesti. Varsinkin siitä, miten jalka riittää näissä ympyröissä, Saarijärvi pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja