Leijonien maailmanmestarivalmentaja suuttui Hexi Riihirannan väitteistä: "Epäreilua, ilkeää"

Hexi Riihiranta: Joukkuehenki aina Leijonien vahvuus 5:36
Hexi Riihiranta vierailee Huomenta Suomessa.

Heikki Riihiranta arvosteli uutuuskirjassaan Hexi – Taistelija (Teos) Curt "Curre" Lindströmiä, jonka asenne heikkeni Leijonien joukkueenjohtajan mukaan vuoden 1995 MM-kullan jälkeen. Mestarivalmentaja on asiasta eri mieltä. 

Lindström oli virittämässä päävalmentajana Suomea historian ensimmäiseen jääkiekon maailmanmestaruuteen vuonna 1995. Hän jää ikuisesti suomalaisten mieliin. 

MM-kullan jälkeen alkoi kuitenkin alamäki, eikä Lindström päässyt enää Leijonien päävalmentajana mitaleille. Riihiranta väittää Marko Lempisen kirjoittamassa kirjassa, että ruotsalaisvalmentajan kiinnostus työntekoa kohtaan väheni merkittävästi. 

– Alkaa Currella ote lipsua, oli Riihiranta todennut vuoden 1996 MM-kisoissa Itävallassa. 

Lindström muun muassa myöhästeli palavereista. Urheilun ulkopuoliset houkutukset veivät mennessään. Energiaa kului yökerhoissa käymiseen ja yritysluentojen pitämiseen. 

– Naisista monet kilpailivat jopa siitä, kuka mahdollisesti saisi houkuteltua hänet petipuuhiin, Riihiranta toteaa kirjassa.

Lindströmillä on kuitenkin asioista vastakkainen mielipide, minkä hän toi vahvasti esiin Expressenin haastattelussa

"Se ei ole Heikin tapaista"

Ruotsalaislehti oli tavoittanut Lindströmin, kun hän oli palaamassa golfkierrokselta nykyisessä asuinpaikassaan, Thaimaan Hua Hinissä. 

– On epäreilua heittää tuollaista paskaa 25 vuoden jälkeen. Se ei ole Heikin tapaista. Hän oli suora ja rehellinen mies. Kuulostaa oudolta, Lindström sanoi. 

Lindström toisteli haastattelussa hyvää työmoraaliaan. Hän kuittasi puheet heikosta motivaatiosta typerinä huhuina. 

– On melkein ilkeää sanoa noin. Kaikki Jääkiekkoliitossa tietävät, että mottoni on "tee kaikessa parhaasi", koska niin saat hyviä tuloksia. Kun jätin työni, kukaan ei valittanut. 

"Kova ja hyvä puolustaja"

Lindström kertoi, että hän vietti vuosittain 240 yötä hotelleissa matkusti ympäri Ruotsia, Suomea ja muita maita. 

– Uskon, että keskittyminen työhöni on ollut sataprosenttista. Jos se ei olisi ollut, liitto olisi toiminut. Uskon, että Heikki ymmärsi mitä roolini vaati. 

Lindström ei lähtenyt kuitenkaan vastapiikittelemään vanhaa työtoveriaan. 

– Hän teki erinomaista työtä joukkueenjohtajana. Hän oli erittäin tosissaan. Hän oli kova ja hyvä puolustaja pelaaja-aikoinaan, Lindström kehui. 

Lue myös:

    Uusimmat