Leijonien liigatähden suoritus jätti Petteri Sihvosen mietteliääksi: "Ei onnistunut tässäkään turnauksessa"

Leijonien valmennusjohto on tuonut paljon uusia pelaajia mukaan A-maajoukkuetoimintaan tämän syksyn aikana. Osa heistä on onnistunut ja osalla heistä on jäänyt vielä parantamisen varaa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen perkasi Leijonien onnistujia ja epäonnistujia Venäjän EHT-turnauksessa.

Torstaina Tampereella ja viikonloppuna Moskovassa ja Pietarissa pelatussa Euro Hockey Tourin turnauksessa katseet kääntyivät muun muassa Liigassa loistaneisiin hyökkääjiin. Esimerkkejä näistä olivat muun muassa TPS:n Oula Palve ja KooKoon Anrei Hakulinen.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Sihvonen ei ollut täysin tyytyväinen siihen, mitä Palve näytti tuoreessa Venäjän turnauksessa.

– Hänen suoritus jäi vähän vajaaksi. Hänen kaksinkamppailuvoimansa ei ihan riittänyt. Hän elää Liigassa pisteistä, mutta yhtä ylivoimamaalia lukuun ottamatta hän ei onnistunut tässäkään turnauksessa, Sihvonen näkee.

Sen sijaan Hakulinen saa kehuja Sihvoselta.

– Hän oli mielenkiintoinen tuttavuus. Hän osoitti sen, ettei koskaan ole liian myöhäistä. Hän on kuitenkin vähän tämmöinen myöhäisherännyt.

– Pidin hänen kyvystä suojata ja pitää kiekkoa, minkä kautta hän pystyi aloittamaan pitkiä hyökkäyksiä, Sihvonen perkasi Hakulisen otteita.

Sihvosen papereissa muita onnistujia olivat Toni Rajala, Jani Lajunen ja Juuso Puustinen.

– Rajalalta tämä oli jo toinen hyvä EHT-turnaus. Hän pelaa kiekon kanssa rohkeasti ja hän on tarpeeksi itsekäs, kun pitää ampua.

Puustisen otteissa Sihvonen kehuu erityisesti sitä, miten KHL:n tämän hetken maalipörssin jaettu kärkinimi hakeutuu maalille.

Lajusen kohdalla Sihvonen näkee mielenkiintoisia asioita myös kevään MM-kisoja ajatellen.

– Hänen kiekollinen peli on mennyt eteenpäin Sveitsissä. Hän on todellakin ehdolla sinne (MM-kisoihin) neljännen ketjun luotettavaksi sentteriksi. Hän on rutinoitunut, vahva pelaaja, Sihvonen miettii.

Keneltä Sihvonen odotti enemmän? Muun muassa tästä lisää ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat