Leijonien kultajoukkueen maalivahdille unelmapesti KHL:ään: "Kävi hirveä tuuri"

Maalivahti Jussi Olkinuoran tavoite täyttyi, kun hän solmi sopimuksen KHL:n huippujoukkueen Metallurg Magnitogoskin kanssa. 

Jussi Olkinuora vastaa MTV Urheilun soittoon golfkentältä. Nyt kannattaa nauttia kesästä, sillä syksyllä edessä on hikisiä iltoja KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin maalilla. 

Magnitogorsk tiedotti nettisivuillaan Olkinuoran kahden vuoden sopimuksesta.

– Olen tosi iloinen, että pääsin tuollaiseen suurseuraan. Pitää kiittää agentteja, sillä poikkeustilanteessa ei ole helppoa tehdä sopimuksia ylipäätään. 

Magnitogorsk on voittanut kaksi Gagarin Cupia (2014 ja 2016). 

Selkeä suunnitelma

Olkinuora pelasi viime kaudella KHL:n Admiral Vladivostokissa. Hänelle kertyi 31 ottelua, joiden torjuntaprosentti oli 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,51.

Olkinuora ei olisi muutenkaan jatkanut seurassa, ja kaiken lisäksi Vladivostok luopui sarjapaikastaan talousvaikeuksien takia. 

– Tavoiteena oli todistaa ensimmäisenä vuotena, että pystyn pelaamaan KHL:ssä. Se ylitti odotukset, että nyt pääsin Magnitogorskin kaltaiseen seuraan. 

Laatuluokan joukkuekaverit

Olkinuora, 29, saa uuteen seuraansa joukkuekavereiksi Harri Pesosen ja Juho Lammikon, jotka pelasivat Olkinuoran kanssa vuoden 2019 MM-kultajoukkueessa. 

– Olen sanonutkin lähipiirille, että minulla kävi hirveä tuuri. Saan seurakavereiksi maanmiehiä, ja kaiken lisäksi he ovat ihmisiä ja pelaajia minun makuuni. Kaudesta tulee varmasti todella hauska kokemus. 

Olkinuora on käynyt jo jäällä Jyväskylässä. KHL-kausi alkaa suunnitelmien mukaan 21. syyskuuta, mutta Olkinuoralle ei ole vielä tihkunut tietoa leirityksen alkamisesta. 

– Kun tulee infoa ja saan viisumiasiat kuntoon, olen valmis lähtemään. 

Lue myös:

    Uusimmat