MM-kultaleijona heräsi ruotsalaisten viesteihin, tyrmäysuutinen KHL:stä ei ollutkaan aprillia – "Ensimmäinen ajatus oli, että tämä on pila"

2:06
Tulosruudussa kerrottiin KHL-kauden päättymisestä 25. maaliskuuta.

Admiral Vladivostokin suomalaisvahti Jussi Olkinuora sai aamulla kuulla oman seuransa vetäytyvän KHL:stä.

Venäjän itärannikolla sijaitsevan Primorjen aluepiirin liikunta- ja urheiluministeriö ilmoitti keskiviikkona lopettavansa jääkiekon ja jalkapallon huippuseurojen rahoituksen koronaviruspandemian takia. Päätöksen seurauksena Admiralia ei nähdä KHL:ssä kaudella 2020-21. Ilmoitus tehtiin aprillipäivänä, kuinkas muuten.

– Heräsin tänään viesteihin meidän ruotsalaisilta pelaajilta, jotka sanoivat, että näin oli käynyt. Ensimmäinen ajatus oli, että tämä on pila, Olkinuora kertoo MTV Urheilulle.

– Venäjällä asiat saattavat tapahtua juuri näinkin nopeasti ilman varoituksia.

Leijonien MM-kultajoukkueessa viime keväänä torjuneen Olkinuoran sopimus oli joka tapauksessa päättymässä tähän kauteen, joten hänen ei tarvitse murehtia työpaikan menetyksestä. Mutta huhtikuun palkan kohtalo on vielä auki. Muuten rahat ovat kauden aikana kilahtaneet tilille kuten pitääkin.

– Palkanmaksu sujui ihan jatkuvalla syötöllä, se homma oli jopa kiitettävällä tasolla. Ei ole ollut samanlaisia ongelmia kuin joissain muissa seuroissa.

Admiral sijoittui runkosarjassa KHL:n itälohkon viimeiseksi, vaikka matkaa pudotuspeliviivaan jäi vain kahdeksan pistettä. Pelit olivat pelatut jo ennen kuin koko KHL-kausi pistettiin jäihin.

– Mun kausi ei loppunut yhtä dramaattisesti kuin vaikkapa Jokereiden kausi. Siellä oli hyvä boogie meneillään, joten se varmasti raapaisi niitä enemmän kuin minua, Olkinuora harmittelee.

Sveitsissä pelattavien MM-kisojen peruminen sen sijaan raapaisi syvältä myös Olkinuoraa.

– Ihan ymmärrettävää, että kisoja ei pelata, mutta se on harmi lajin kannalta. Tämä kausi oli itselleni ensimmäinen kausi, että maajoukkuekuviot olivat jopa tärkeämpiä kuin seurajoukkuekuviot. Sääli, että kausi jäi lyhyeen. Vuosi sitten näillä päivämäärillä kauden siistein osa oli vasta alkamassa.

Ensimmäisellä KHL-kaudellaan 29-vuotias Olkinuora pysäytti kiekot 92,9 prosentin varmuudella. Näytöt ovat kunnossa, mutta ensi kauden osoite vielä kysymysmerkki.

– Toivottavasti pelit jatkuvat Venäjällä – ja jos ei Venäjällä, niin ainakin jossakin vielä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja