Leijonien ensimmäiset olympiavalinnat julki – NHL:n tähtikolmikko mukaan Pekingiin

Leijonat on valinnut Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon helmikuun olympiajoukkueeseen.

Kisoihin valittu kolmikko on hyvin odotettu, sillä Barkov, Rantanen ja Aho kuuluvat NHL:n kirkkaimpiin suomalaistähtiin. Jokainen on yksi oman NHL-joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF:n, NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n toiveesta jokainen joukkue nimeää kolme pelaajaa jo huomattavasti ennen tammikuuta, jolloin lopullinen olympiajoukkue nimetään.

Suomen lisäksi myös Ruotsi ja Kanada ovat tehneet jo ensimmäiset pelaajavalintansa olympiakisoihin.

Leijonat-johdon tulee ilmoittaa potentiaalisten olympiaehdokkaiden lista Olympiakomitealle 15. lokakuuta mennessä. Leijonien lista sisältää yli 100 nimeä.

– NHL:lla on vielä mahdollisuus vetäytyä olympialaisista koronatilanteen vuoksi. Siksi pitkällä listalla on iso määrä pelaajia Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta ja lopullinen joukkue voidaan lyödä lukkoon vasta tammikuussa. Tuolloin tiedämme myös paremmin, mikä on pelaajien terveystilanne, Leijonien GM Jere Lehtinen selventää tiedotteessa.

Lehtinen ja Jukka Jalonen lähtevät NHL-kauden käynnistyttyä Pohjois-Amerikkaan seuraamaan suomalaisten NHL-pelaajien otteita olympiaturnausta ajatellen. Myös Mikko Koivulla ja Jarmo Kekäläisellä on suuri rooli pelaajatarkkailussa.

Lue myös:

    Uusimmat