Leijonia kritisoinut ruotsalaisvalmentaja sai näpeilleen – tässä näkyy muutos Jukka Jalosen pelissä: ”Ei tiennyt kenen kanssa lähti leikkiin”

Leijonien 1–2-tappioon voittolaukauskilpailussa päättynyt ottelu Ruotsia vastaan osoitti ensimmäistä kertaa sen, mitä Suomelta on MM-kisoissa odotettu. MTV Uutiset Liven Vilttiketju oli näkemästään vakuuttunut.

Suomi hallitsi ottelussa pitkiä jaksoja, mutta maalinteko osoittautui edelleen vaikeaksi. Nyt kuitenkin saatiin vastaus siihen, mistä myös Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam Leijonia kritisoi: Suomi todella osaa myös syöttöpelaamisen.

– Nyt ensimmäistä kertaa näki, että Leijonissa on ihan selkeä idea. Nimenomaan se syöttöpelaaminen ja hyökkäyksiin lähdöt, joista Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam sanoi, ettei Leijonilla ole sitä, C Moren selostaja Jani Alkio kommentoi Huomenta Suomen Vilttiketjussa.

– No, hupsheijaa: pitkää nenää sinne. Sanon, että Hallamin Ruotsi ei ole missään vaiheessa vielä ollut hänen aikanaan tuollaisessa mankelissa, Alkio lisäsi.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen antoi Suomen avauspelaamisesta videonäytteen, jossa Mikko Lehtonen kiepautti ruotsalaiskarvaajan ulos tilanteesta. Sitä seurasi Leijonien pitkä syöttöketju, joka lupaa erittäin hyvää turnauksen jatkoa ajatellen.

– Siinä nuori ruotsalaiskoutsi ei tiennyt kenen kanssa lähti leikkiin, Sihvonen totesi.

Katso Sihvosen videonäyte jutun ylälaidan videolta. Alla Vilttiketju katsottavissa kokonaisuudessaan. Siinä muun muassa Ari Vallin nostaa esiin erityisesti yhden Leijonien puolustajan onnistumisen.

Lue myös:

    Uusimmat