Petteri Sihvoselta täyslaidallinen Ruotsin esitykselle – "Heti alussa housut kintuissa ja halvaantuneena"

Leijonat kamppaili tiensä MM-välieriin Tre Kronorin yli ja seuraavaksi se kohtaa kaikki lohko-ottelunsa voittaneen Venäjän. Mitä mieltä MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen oli jopa kyläjoukkueeksi kutsutusta Leijonista sekä lähes täydessä NHL-vahvuudessa pelanneista sinikeltapaitaisista?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Ruotsilla oli seitsemän alkulohko-ottelun verran aikaa hioa peliotetta, mutta päävalmentaja Rikard Grönborg ei kyennyt Sihvosen mukaan edistämään joukkueen otteita.

– Ruotsi tuli siinä heti alussa housut kintuissa ja halvaantuneena. Ikään kuin Ruotsi olisi jo etukäteen antautunut, koska se alkoi pelata Suomea vastaan. Eikä niin, että Ruotsi olisi lähtenyt itsetuntoisesti viemään ja näyttämään sen pelaamisen tahdin, Sihvonen selventää näkemystään.

Leijonien peli-identiteetti mahdollistaa Ruotsi-ottelun kaltaiset tulokset.

– Kun puhutaan Meidän pelistä, Jukka Jalosen pelikirjan mukaan Total Hockeystä, se on sellainen ameebamainen pelitapa, joka sopeutuu kaikkeen. Siinä on vastaukset kaikkeen, mitä peli pyytää, Sihvonen tiivistää.

Venäjä on Sihvosen mukaan pelottavan tiivis joukkue, joka pelaa luovemmin ja taitavammin kuin Suomi.

Katsomalla videon näet muun muassa mikä Ruotsilla mätti ja mikä Suomea odottaa tulevassa Venäjä-ottelussa. Sihvonen kommentoi MTV Uutiset Livessä myös KHL-seura Jokerien omistajavaihdosta. 

Lue myös:

    Uusimmat